CS Universitatea Craiova afiliată provizoriu. Timișoara lui Iancu nu a fost dezafiliată încă!

Mihai Andries 05 Mar. 2014, 12:44 Special

Adunarea Generală a FRF care are loc la această oră și are ca scop și alegerea unui nou șef al fotbalului românesc a avut pe ordinea de zi și subiectul dezafilierilor și afilierilor de echipe ca urmare a promovărilor, retrogradărilor și retragerilor de echipe din Liga a II-a și Liga a III-a.

19 nume la afiliere, 23 de echipe propuse spre dezafiliere

Pentru votul de azi, 19 echipe de seniori au fost trecute pe lista celor care urmau să fie afiliate în mod oficial, numărul fiind noua echipă a Craiovei, CS Universitatea. Pe lângă gruparea olteană, lista mai cuprinde alte 18 echipe din eșalonul terț, adică 17 nou promovate plus Gloria Popești Leordeni, intrată în campionat prin preluarea Gloriei Cornești de către AS Popești Leordeni.

Iată cum arată lista cu propunerile pentru afiliere:

Lista cluburilor propuse spre dezafiliere este mai mare și cuprinde atât retrogradatele Ligii a III-a de la finalul sezonului trecut, dar și echipe care s-au retras din competiție de mai bine de un an. Nu lipsesc numele grele ale ligii secunde, de la Otopeni, FC Argeș și CS Turnu Severin.

 

Extaz pentru Mititelu: CS U Craiova, afiliere provizorie

După analizarea cererii Timișoarei lui Adunarea Generală a votat amânarea dezafilierii Timișoarei. Adrian Stângaciu a obținut timp pentru echipa din Banat. A urmat un moment încins, atunci când Adrian Mititelu a riscat să fie dat afară din sală. Acesta s-a adresat membrilor Adunării Generale în legătură cu afilierea CSU Craiova: „Mircea Sandu pleacă astăzi. Voi rămâneți. Măcar la ultima Adunare să fie democrație”, a urlat acesta. Sandu l-a amenințat pe acesta că îl va da afară din sală: „Iar ne facem de râs în fața lumii?”

Însă Mititelu a repurtat un mic succes în cele din urmă, pentru că afilierea CS Universității nu a fost votată în unanimitate. Așa că CSU Craiova rămâne cu afilierea provizorie, urmând ca departamentul juridic să analizeze cazurile oltenilor și timișorenilor.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ și Sorina OPRIȚESCU
Foto de Sorina OPRIȚESCU

Mihai Andries 05 Mar. 2014, 12:44 Special
Pe aceeași temă