Comuna Șimian va reprezenta județul Mehedinți la baraj

07 Jun. 2009, 15:29 Special
Comuna Șimian va reprezenta județul Mehedinți la baraj

Deși avea nevoie de un singur punct pentru a câștiga actuala ediție a campionatului județean, Agromec Șimian a învins, în ultima etapă a Ligii a IV-a Mehedinți, ocupanta locului secund Termo Dr. Tr. Severin, scor 1-0 pe propriul teren. Singurul gol a partidei fost marcat de Ionuț Durlea în minutul 28.

 

Pe 17 iunie, în barajul pentru promovarea în Liga a III-a, Agromec Șimian va întâlni, la Craiova, reprezentanta județului Gorj.

 

Echipa din Șimian a mai fost prezentă în Divizia C în sezonul 2005-2006, dar la jumătatea campionatului s-a retras din competiție, cu doar trei puncte acumulate. Din 2006, FRF a reintrodus actualul sistem de promovare, iar campioanele din Mehedinți și Gorj s-au întâlnit și atunci la baraj, adjudecat în final de Petrolul Țicelni, scor 2-0 cu Unirea Vânători. Au urmat alte două eșecuri pentru județul Mehedinți, campioanele Pandurii Cerneți și Victoria Devesel pierzând și ele confruntările cu AS Becicherecul Mic (Timiș) și Dacia Orăștie (Hunedoara), în 2007, respectiv 2008.

 

Ultima echipă din Mehedinți care a câștigat barajul pentru promovare a fost, în 2002, AS Real Vânju Mare, care a învins, la Motru, Chimia Craiova. După mai puțin de o lună, AS Real a fuzionat cu divizionara D Constructorul Dr. Tr. Severin, iar noua echipa s-a numit CS Building Vânju Mare. În prezent, la Șimian evoluează și foștii jucători din Divizia B ai Buildingului, Dan Donoată (41 de ani), Adrian Nedelcea (40) și Florin Făget (35) fiind de altfel și veteranii noii campioane din Mehedinți.

 

Ultima câștigătoare județeană care se mai află și în prezent în Liga a III-a este, din 2003, Minerul Mehedinți, care, la fel ca Agromec Șimian doi ani târziu, a promovat fără a disputa meci de baraj.
Din Liga a IV-a Mehedinți a mai promovat, în 2004 și tot fără baraj, Auxerre Orșova, dar în Divizia C a jucat pentru județul Timiș, sub titulatura de Auxerre Lugoj.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

07 Jun. 2009, 15:29 Special
Pe aceeași temă