Ciprian Paraschiv atacă dur: „Gică Popescu girează cuplul toxic Sandu-Kassai”

Ciprian Paraschiv, șeful Direcției de Sport și Tineret a Județului Iași, a explicat într-o postare pe blogul personal care sunt motivele care l-au făcut să-l susțină pe Răzvan Burleanu la șefia Federației Române de Fotbal (FRF). De altfel, dacă Burleanu va ieși președinte la alegerile de miercuri, Iașiul va avea un reprezentat la vârful FRF, Ciprian Paraschiv făcând parte din echipa actualului șef al minifotbalului din România.

„Îl susțin pe Răzvan Burleanu la șefia FRF pentru tot ce a demonstrat până acum! A creat din minifotbal un fenomen social, o structură cu peste 30.000 de practicanți în România, a organizat patru campionate europene (toate câștigate de tricolorii noștri) și în 2015, în SUA, se va desfășura primul campionat mondial! Pentru că Răzvan Burleanu are recunoaștere internațională. Este președintele Federației Europene de Minifotbal (singurul președinte la un sport de echipă într-un for internațional), un președinte care a primit felicitări personal din partea premierului britanic James Cameron pentru proiectul său în minifotbal. Pentru că Răzvan Burleanu are cel mai bun program de guvernanță sportivă, fiind singurul candidat care face o separare distinctă între componenta sportivă și cea administrativă. A adunat în jurul său experți din toate arealurile (inclusiv experți străini), înțelegând că fotbalul nu mai este demult doar un simplu sport, este o industrie care poate aduce, dincolo de performanțe sportive, venituri și profituri de neimaginat.
Pentru că, deși l-am iubit pe sportivul Gheorghe Popescu, nu pot să nu remarc cu tristețe cum acesta s-a demitizat prin legitimarea unui sistem falimentar, prin girarea cuplului toxic Mircea Sandu – Adalbert Kassai. Din păcate, Gică Popescu nu înțelege cât rău ar putea să facă țării noastre dintr-o poziție de prim rang, atât timp cât UEFA s-a dispensat de serviciile sale.

Și da, pentru că Răzvan Burleanu nu a ars etape, și-a consolidat cariera academică pas cu pas, detașându-se clar de toți ceilalți contracandidați! Răzvan Burleanu reprezintă mai mult decât un simplu candidat la șefia FRF, Răzvan reprezintă un simbol, încrederea că și în țara noastră meritocrația și adevăratele valori pot reuși, încrederea că un sistem defect și falimentar poate fi învins. Miercuri, 5 martie, românii au de ales între o viziune pro-occidentală, care ar putea relansa sportul rege și între a rămâne în balcanismul nostru atât de păgubos. De noi depinde!”, a scris Ciprian Paraschiv, fostul căpitan al Politehnicii Iași.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă