Burleanu a anunțat câte echipe vor lua startul în noul sezon al Ligii 2: „Situația economică a României solicită acest lucru”. Președintele FRF vrea spațiu pentru echipele de tradiție

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 11:22 Special
Burleanu a anunțat câte echipe vor lua startul în noul sezon al Ligii 2:

Prezent sâmbătă la un turneu de fotbal pentru copii în județul Botoșani, în ziua în care în Liga 1 s-a decis campioana, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit, pe lângă scandalul iscat de situația în care Viitorul și FCSB încheie la egalitate de puncte și s-ar putea merge la TAS, și despre schimbările pe care le dorește pentru sezoane următoare ale primei ligi.

Președintele FRF spune că vrea ca, din sezonul 2019/2020, Liga 1 să aibă 16 echipe, astfel încât primul eșalon să aibă și câteva echipe de tradiție și care au mulți suporteri. Acum, prima ligă e formată din 14 echipe.

„Dorim încă de anul acesta să stabilim ca din sezonul 2019/2020, Liga 1 să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spațiu pentru echipele de tradiție. Au început să vină din urmă, susținute de suporteri”, a spus Răzvan Burleanu.

Cât privește eșalonul secund, nu se intenționează revenirea la două serii. Președintele FRF spune că în următorul sezon Liga a 2-a va avea o singură serie de 18 echipe.

„Este exclus să revenim la două serii. Liga a 2-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situația economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puține echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a mai spus Răzvan Burleanu, care nu renunță la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga 1 să ajungă la echipele din ligile inferioare, invocând principiul solidarității financiare.

Actuala ediție a campionatului Ligii 2 trebuia să înceapă cu 22 de echipe, însă a luat startul doar cu 20. Între timp, un club a fost exclus (Șoimii Pâncota), altele trei s-au retras (ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni), iar situația financiară a altora cel puțin trei e extrem de delicată (Foresta Suceava, FC Brașov și Dacia Unirea Brăila).

Articol scris de Răzvan SAUCIUC

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 11:22 Special
Pe aceeași temă