Brașoveanu: „Sistemul competițional va fi decis la Adunarea Generală”

Mihai Andries 30 May. 2014, 15:05 Special
Brașoveanu:**

Multă lume a fost nelămurită de informațiile care au venit dinspre Comitetul Executiv după ședința de ieri, în urma căreia s-a aprobat schimbarea sistemului competițional pentru sezonul 2014-2015 la nivelul eșaloanelor doi și trei ale fotbalului românesc. Astfel, s-a decis ca în noul sezon să avem două serii de câte 14 echipe la Liga 2 și șase serii de 14 la Liga 3.

Se retrogradează după formula prevăzută în ROAF

Formularea destul de laconică a comunicatului remis publicului de către Departamentul Comunicare al FRF a lăsat loc de multe interpretări, mai mulți oficiali de cluburi contactând Liga2.ro în speranța obținerii de mai multe amănunte privind retrogradarea și promovarea. De aceea, am luat legătură cu Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv pentru a afla care este situația de fapt.

„Ieri s-a votat doar formatul general al celor două competiții și nicidecum forma finală. Astfel, cele două eșaloane vor avea serii de câte 14 echipe – două la Liga a II-a și șase la Liga a III-a. Ce nu s-a discutat ieri este forma detaliată de desfășurare a noului sezon și cum se va promova și retrograda la finalul ediției viitoare de campionat.” a explicat Brașoveanu

VEZI SISTEMUL COMPETIȚIONAL AȘA CUM A FOST VOTAT ÎN AUGUST 2013

„În acest moment, din Liga a II-a se va retrograda conform sistemului votat anul trecut, în august (n.a. – vezi linkul de mai sus). Adică din fiecare serie vor retrograda ultimele trei clasate. Deci, nu s-a schimbat nimic în acest sens” a adăugat oficialul

Echipele retrogradate vor avea prioritate la rămânerea în Liga a II-a

În condițiile în care din sezonul viitor, numărul de echipe în al doilea eșalon va crește de la 24 la 28, iar din Liga I se știe până la această oră că nu va veni Corona, echipă care s-a desființat, atunci vor apărea câteva locuri libere. Auraș Brașoveanu a ținut să lămurească și această problemă.

„Locurile care vor rămâne libere vor fi completate prin respectarea regulamentelor în vigoare. Ceea ce înseamnă că acest lucru se va face conform articolului 19 din ROAF, litera a. Acolo unde spune că locurile care sunt vacante vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate” a explicat acesta

Pe 14 iunie, Liga 2 își votează propunerea de format pentru noul sezon

În ceea ce privește forma sub care se va desfășura noul sezon, cluburile de Liga 2 vor lua o decizie pe data 14 iunie, atunci când se vor întâlni la Brașov, în cadrul unei adunări. Atunci se va stabili dacă ediția 2014-2015 va avea loc cu play-off/play-out sau în format de sezon regulat și câte echipe vor promova și câte vor retrograda. Propunerea finală, votată de reprezentanții cluburilor, va fi înaintată Comitetului Executiv spre vot, în ședința din 27 iunie, programată cu o zi înainte de Adunarea Generală a FRF.

„Ne vom aduna pe 14 iunie la Brașov ca să dezbatem variantele sub care să aibă loc noul sezon. Momentan sunt două linii pe care se poate merge: campionat normal sau cu play-off și play-out, dar cu toate punctele. Vom discuta atunci care sunt plusurile și minusurile fiecărui sistem, în condițiile în care vom avem 14 echipe în fiecare serie, față de 12 câte au fost acum. Votul oficialilor de cluburi va decide asupra variantei finale, pe care o vom propune spre aprobare în Comitetul Executiv din 27 iunie. După ce va fi votat și acolo, va urma votul public al Adunării Generale de pe 28 iunie” a detaliat Brașoveanu pașii care vor urma.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

 

Mihai Andries 30 May. 2014, 15:05 Special
Pe aceeași temă