Bătaie pe locul lui Poli: Sandu vrea 17 echipe, Dragomir propune varianta barajului

14 May. 2012, 21:08 Special
Bătaie pe locul lui Poli:** Sandu vrea 17 echipe, Dragomir propune varianta barajului

UPDATE: În acest moment, s-a declanșat o adevărată isterie în privința locului rămas vacant în Liga I în urma nelicențierii Timișoarei, echipă ca și promovată din punct de vedere sportiv. Chiar dacă Mircea Sandu a propus ca Liga I să continue cu 17 echipe, presiunea televiziunilor pentru completarea cu încă un loc va fi mare. Conform surselor federale, există trei variante:

– rămâne locul 15 din Liga I;

– se organizează baraj între locul 15 din Liga I și locul 3 din seria B a Ligii a II-a;

– se organizează un baraj în patru: locurile 15 și 16 din Liga I, respectiv locurile 3 din cele două serii ale Ligii secunde.

Mai există însă o variantă. Sunt zvonuri cum că Timișoara ar putea să nu se prezinte la două meciuri consecutive în acest final de campionat, motiv pentru care ar fi exclusă din Liga a II-a. În acest fel ar promova următoarea clasată, iar Poli ar ajunge în sezonul viitor în Liga a III-a.

Mircea Sandu vrea 17 echipe în Liga I, eu voi propune 18!
Dumitru Dragomir,președinte LPF


Dumitru Dragomir a declarat luni că, potrivit regulamentului, ediția viitoare a Ligii I poate începe cu 17 echipe, după ce FC Timișoara și-a retras licența, dar LPF va propune ca în primul eșalon să fie 18 echipe, ultima formație urmând să fie stabilită printr-un baraj.

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni, în cadrul Adunării Generale a FRF, că gruparea FC Timișoara, din Liga a II-a, și-a retras dosarul de licențiere din cauza datoriilor acumulate. FC Timișoara, ocupanta locului 2 în Seria a II-a, era foarte aproape de a promova, însă nu o poate face fără licență.

Dragomir a explicat că, potrivit regulamentului, Liga I poate începe cu un număr mai mic de 18 echipe, dacă sunt formații care nu primesc licența. Totuși, Comitetul Executiv al FRF poate stabili ce formații să completeze primul eșalon. Șeful LPF a precizat că va propune ca locul Timișoarei în prima divizie să fie luat de câștigătoarea unui baraj între echipele de pe locurile 3 din cele două serii ale ligii secude și ocupanta locului 15 în Liga I, primul loc retrogradabil.

„Este posibil ca Liga I să fie cu 17 echipe. Însă la propunerea LPF sau a televiziunilor, Comitetul Executiv al FRF poate invita în Liga I echipa de pe locul 15 sau echipa de pe locul 3 (n.r. – din Seria a II-a a Ligii a II-a) sau poate hotărî un baraj. Nu avem probleme cu televiziunile privind numărul de echipe în Liga I, suntem acoperiți. Ne-am luat măsuri prin contract, pentru că în viitor vom reduce numărul de echipe din Liga I la 16. Aceasta a fost ideea președintelui Mircea Sandu (n.r. – fără echipe care să înlocuiască o formație ce nu a primit licența), nu a fost propunere din partea ligii. O să fac o propunere scrisă din partea ligii să fim 18. Dacă federația ține cont bine, dacă nu, nu! Echitabil ar fi un baraj în trei, locul 15 din Liga I și locurile 3 din cele două serii din Liga a II-a. Așa ar fi cinstit”, a declarat Dragomir la gsptv.

În mod normal, din Liga I retrogradează ultimele patru formații clasate, iar din Liga a II-a promovează formațiile situate pe primele două locuri în fiecare serie.

14 May. 2012, 21:08 Special
Pe aceeași temă