Adrian Popa și Bobi Verdeș au deschis academie de fotbal la Horezu. Orașul din Vâlcea se pregătește să își renoveze și stadionul

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Sep. 2017, 18:13 Special

Adrian Popa și Bobi Verdeș, cei doi antrenori ai echipei Flacăra Horezu, care activează în Superliga Vâlcea, echivalentul Ligii a 4-a, au pus bazele unei academii de fotbal la Horezu, destinată copiilor cu vârsta între 5 și 14 ani.

Astfel, puștii din zona Horezu au început de marți să vină la antrenamente la Academia de Fotbal „Adrian Popa”. Înscrierile pentru copiii din zonă continuă în perioada următoare și se fac la numărul de telefon 0766. 200.780 sau la terenul sintetic din spatele Hanului Horezu.

Popa: „Vreau ca jucătorii tineri din Horezu și împrejurimi să crească într-un mediu sănătos și cât mai mulți dintre ei să facă pasul spre echipa mare”

Fost jucător la Concordia, Poli Timișoara, Damila, CSM Râmnicu Vâcea, FC Olt și CS Afumați, Adrian Popa (28 ani) este originar din Horezu și pune accent pe copiii din apropierea Horezului. „Jucătorii tineri din Horezu și din împrejurimi sunt foarte importanți pentru mine, vreau ca aceștia să crească într-un mediu sănătos și cât mai mulți dintre ei să facă pasul spre echipa mare. Academia este un proiect nou, prin care vrem să atragem toți tinerii talentați din zona Horezu, care, pe viitor, va constitui baza echipei locale Flacăra. Acum suntem în perioada de selecție, vom face momentan trei grupe pentru copii de la 5 până la 14 ani. Antrenamentele se fac pe terenul sintetic de lângă Hanul Horezu și pe terenul secundar de la Stadionul din Treapt”, a declarat Adrian Popa.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, este convins că Adrian Popa și Bobi Verdeș vor da peste câțiva ani titularii pentru Flacăra. „Adi Popa și Bobi Verdeș vor începe o activitate de selecție, sunt convins că Academia „Adrian Popa” va furniza jucătorii viitoarei echipe Flacăra, copiii de azi vor fi juniorii de peste 5-6 ani. Noi punem la dispoziție baza sportivă și sălile de sport, apoi, vom susține gratuit copiii care au talent și promit. Visul meu a fost să construiesc această echipă cu jucători din Horezu, avem deja 8 localnici, dar și să aducem jucători valoroși, cu experiență, să construim astfel o echipă de Liga a 3-a.  Nu e de ajuns să promovezi la Liga a 3-a, trebuie și să te menții acolo. Ne consolidăm pas cu pas, dacă visul meu se realizează, peste 4-5 ani mergem în Liga a 2-a” a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

Bobi Verdeș: „Ne propunem ca la anul să fim în Liga a 3-a”

Având în lot jucători cu mare experiență în primele eșaloane, precum Florin Matache, Ciprian Dinu, Bobi Verdeș, Adi Popa, Gabriel Precup sau Ștefan Covalschi, Flacăra Horezu este lider în primul eșalon al fotbalului județean din Vâlcea (Superliga), cu patru victorii din tot atâtea jocuri și este principala favorită la câștigarea titlului județean. 

Atacantul Bobi Verdeș crede că, la valoarea lotului, promovarea este obiectivul logic pentru acest sezon. „Ne bucurăm că am început bine campionatul, este bine pentru moralul nostru, pentru ce va urma și pentru ce ne-am propus să facem în acest an la Horezu. Promovarea a fost obiectivul nostru când am ales să venim aici, am venit jucători care am evoluat la cel mai înalt nivel în România, în primele două ligi și astfel este normal să ne propunem ca la anul  să fim în Liga a 3-a. Noi trebuie să ne facem treaba ca până acum, să fim serioși și cu siguranță, la final ne vom bucura”, a afirmat Bobi Verdeș.

Horezu va avea stadion modern

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a anunțat că, de anul viitor, stadionul din localitate va fi renovat complet și va deveni cel mai modern din județ, urmând a avea nocturnă, microhotel și tabelă electronică. „Ne dorim să intrăm în Liga a 3-a, suntem pregătiți pentru acest pas. În perioada următoare, vom începe modernizarea Stadionului din Treapt, în primăvara anului viitor ne apucăm de lucrări, finanțarea este deja aprobată de Compania Națională de Investiții. Vom avea nocturnă, tabelă electronică, tribună de 1.000 locuri cu vestiare și tunel, un hotel cu 16 camere,  împrejmuire completă la teren, gazon irigat și încălzit. Peste drum va fi și sală de sport cu 180 locuri, vom avea un complex sportiv de mare anvergură!”,  a anunțat primul din Horezu.

Articol și foto de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Sep. 2017, 18:13 Special
Pe aceeași temă