Administratorul judiciar a declarat oficial falimentul lui FC Argeș: „Pe brand vreau să obțin 900.000 de euro”

Marius ANGHEL 10 Jun. 2014, 15:30 Special
Administratorul judiciar a declarat oficial falimentul lui FC Argeș:**

FC Argeș a intrat de acum câteva zile oficial în faliment. Administratorul judiciar al grupării din Trivale a anunțat că echipa lui Cornel Penescu a dispărut de pe harta fotbalistică a țării. Nicolae Enoiu va scoate în scurt timp la licitație brandul și palmaresul lui FC Argeș. Administratorul judiciar vrea să obțină o su­mă cât mai mare pe brand, pentru a acoperi da­toriile existente, făcute de cei care au ad­ministrat clubul.

Omul desemnat de instanță să se ocupe de destinele clubului alb-violet așteaptă în urmă­toarea perioadă pe cei care sunt interesați de performanțele și culorile clubului pentru care Nicolae Dobrin a scris istorie. Lichidatorul judiciar ne-a spus exact și cine va avea prioritate la împărțirea banilor care se vor ob­ți­ne pe palmares.

„Palmaresul, evaluat în toamnă”

– Când veți cere instanței falimentul clubului FC Argeș?
– Am făcut acest lucru pe 4 iunie. Am trimis o notificare și vă pot spune că nu mai este nicio șansă pentru salvarea clubului. Dacă era cineva interesat, avea tot timpul la dispoziție să ia legătura cu mine și să ne așezăm la discuții.

– În acest an s-a arătat cineva interesat să preia clubul?
– Pe mine nu m-a contactat nimeni. Acum toată lumea aș­teap­tă evaluarea palmaresului, care se va face în toamnă. Voi încer­ca să găsesc o firmă care să fa­că această evaluare. Va­lo­rificarea brandului și palmaresului se va face prin licitație.

– Ce înseamnă concret declanșarea falimentului?
– Dizolvarea clubului sportiv în primul rând și ridicarea dreptului de administrare. Apoi vor fi înscrierea la masa credală și e­valuarea patrimoniului. Vă pot spu­ne că în afară de brand nu există nimic de evaluat.

„1,9 milioane euro, datorii totale”

– Care sunt datoriile totale?
– Datoriile către angajați și terți sînt în jur de 900.000 de euro, la care se adaugă banii către strat. Din câte am înțeles eu, și cei de la Finanțe au făcut o notificare prin care cer să fie înscriși cu 1 milion de euro. Valoarea totală a datoriilor ajunge la 1,9 milioane de euro.

– Ce sumă de bani vreți să obțineți pe brand?
– Pe brand și pe palmares, în jur de 900.000 de euro. Din câte știu eu, până acum nu s-au făcut evaluări de branduri sportive. Este posibil să obțin mai mult sau mai puțin. Totul va fi în funcție de numărul celor care vor fi interesați.

– Dacă veți obține aproape 1 milion de euro, cum se vor împărți banii?
– Întâi vom plăti salariile angajaților, care nu depășesc mai mult de 75.000 de euro. După a­ceea, cheltuielile de administrare pe această perioadă care reprezintă o sumă infimă. Restul se vor du­ce la Finanțe.

„Autoritățile nu s-au interesat de brand”

– Andrei și Cornel Penescu s-au trecut la masa credală?
– Nu. Am obținut acea hârtie prin care renunță la banii pe care i-au băgat în ultimii ani. Oricum, au fost contestați și de cei de la Price Water, care figurează cu o datorie de 400.000 de lei. Nu cred că își vor recupera acești bani, pentru că sunt datorii chirografare care se dau ultimele în condițiile în care mai rămân bani și pentru acestea.

– Autoritățile locale s-au arătat interesate de brand?
– Nu am avut până acum nicio discuție cu ei pe acest subiect. Dar nu este târziu pentru acest lucru. Dacă sunt interesați, îi aștept la discuții.

– Cei de la FC Clinceni v-au con­tactat?
– Nici cei de la Clinceni nu m-au căutat. Din câte am citit și eu în presă, ei vor veni să joace pe sta­dionul Nicolae Dobrin sub denumirea de FC Argeș 1953. Oricine vrea să preia palmaresul trebuie să își anunțe intenția și să se înscrie la licitație, care se va face con­form legilor în vigoare. Dacă la prima licitație nu se va prezen­ta nimeni, la a doua va scădea prețul.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 10 Jun. 2014, 15:30 Special
Pe aceeași temă