A dat în judecată FRF și s-a trezit dator cu 64.659 lei!

Mihai Andries 19 Dec. 2013, 09:15 Special
A dat în judecată FRF** și s-a trezit dator cu 64.659 lei!

Declarat persona non-grata în fotbalul românesc în anul 2008 și reabilitat în 2010, Adrian Teodorescu (45 de ani) a acțuionat în instanță FRF, solicitând daune morale de 500.000 de euro. Tribunalul București a dat luni un verdict care l-a năucit pe omul de fotbal din Prahova: i-a respins cererile și l-a obligat la plata a 64.659 lei cheltuieli de judecată.

Originar din Brașov, dar cunoscut mai mult pentru activitatea sa din Prahova, Adrian Teodorescu a fost declarat persona non-grata după ce a fost acuzat de clubul Dunărea Galați că i-ar fi contactat doi jucători pentru a nu-și apăra corect șansele. Decizia de mazilire a fost luată în Comitetul Executiv.

Doi ani mai târziu, în 2010, la propunerea lui Marius Stan, Adunarea Generală a FRF l-a repus în drepturi pe fondatorul clubului Oțelul Larissa, aflat actualmente în liga a 6-a Prahova. Decizia nu l-a încălzit însă pe Adrian Teodorescu. „I-am acționat în instanță pentru a-mi dovedi pe ce bază m-au declarat persona non-grata. Nu a fost nicio anchetă, nimic, doar un memoriu. Cei de la Dunărea Galați au susținut că le-am contactat doi jucători înainte de meciul lor cu Progresul. Ce legătură aveam eu cu Progresul, pentru a le fi cerut să nu-și apere corect șansele? În plus, eu nu aveam o calitate oficială în cadrul vreunui club, așa că nu puteam fi declarat persona non-grata. În afară de aceste lămuriri consider că mi se cuvin reparații morale pentru cei doi ani în care am fost scos din fotbal”, a declarat Teodorescu pentru ProSport.

„Din cauza lor m-am îmbolnăvit de inimă”

Vestea că a pierdut la prima instanță și că este obligat să plătească chetuieli de judecată l-a lăsat efectiv fără grai. Aflat în spital, din cauza unor probleme cardiace, Teodorescu a discutat cu ProSport pe această temă: „Nu-mi vine să cred că sunt obligat să plătesc 15.000 de euro cheltuieli de judecată. Pentru ce? Adică eu sunt cel afectat, scos din fotbal, ajuns în spital cu probleme cardiace din cauza lor și tot eu trebuie să plătesc? Am vorbit cu avocatul și vom face apel. Mergem până la capăt”. Conform dispozitivului final, două dintre capetele de cerere înaintate de Teodorescu au fost respinse pentru că s-au prescris, în timp ce ultima a rămas fără obiect.

Soluția dată de Tribunalul București nu este una surprinzătoare. Deseori se întâmplă ca reclamanții să cadă în pretenții dacă acțiunile lor sunt respinse. Ce frapează este suma stabilită de instanță. Ca o comparație, la o cauză asemănătoare, avocatul craiovean Mircea Moise și un jucător reprezentat de el au fost obligați la plata unor cheltuieli de judecată de aproximativ 3.000 de lei, în favoarea Asociației Municipale de Fotbal București.

Foto: Adrian Teodorescu e fan Real Madrid, iar anul acesta a reînființat echipa Prahova Ploiești

 

Articol scris de Alexandru ENCIU

Mihai Andries 19 Dec. 2013, 09:15 Special
Pe aceeași temă