7 filme despre fotbal pe care să le urmărești acasă! Recomandările FRF pentru iubitorii de sport

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Mar. 2020, 16:31 Actualizat: 25 Mar. 2020, 16:32 Special

În România, competițiile fotbalistice au fost suspendate cel puțin până la jumătatea lunii mai din cauza pandemiei de coronavirus care a dus la declararea stării de urgență de către președinte pentru a se evita răspândirea COVID-19. Sportivii au indicații de la cluburi să nu iasă din casă dacă nu au o urgență, cât și să se antreneze în fiecare zi pentru a se menține în formă. 

Tot în această perioadă, cluburile de fotbal au încercat să transmită prin oficiali sau jucători mesaje către populație ca în această perioadă să rămână în casă. Unii dintre fotbaliști au dat și câteva exemple cum își petrec ei timpul liber. Se joacă, citesc sau urmăresc filme, făcând chiar recomandări.

O astfel de recomandare a dat inclusiv Federația Română de Fotbal. Forul condus de Răzvan Burleanu a venit cu câteva opțiuni pentru suporterii pasionați de fotbal. FRF propune șapte filme care merită văzute până reîncep competițiile.

„Suntem într-o perioadă în care este indicat să stăm cât mai mult în casă. În acest timp, sistemul sanitar se poate ocupa de cei afectați, iar noi, toți ceilalți, prin rărirea ieșirilor în public, prevenim răspândirii coronavirusului.
Avem astfel o oportunitate de a ne pune la punct cu cele mai interesante filme care au ca principal subiect fotbalul. Noi vă propunem o listă de 7 pelicule pe care le puteți viziona de acasă. În recomandările noastre sunt filme clasice cu actori renumiți, filme biografice sau povești emoționante”
, scrie frf.ro.

Iată filmele pe care FRF ți le propune să le vizionezi, împreună cu o scurtă descriere:

Pele: Nașterea unei legende (2016)
Filmul biografic prezintă povestea legendei fotbalului brazilian și mondial, plecată din una dintre cele mai sărace zone ale orașului São Paulo. Descoperă ascensiunea lui Pele și cum a reușit, la doar 17 ani, să impresioneze la prima Cupă Mondială, pe care a și câștigat-o.

United (2011)
Drama este bazată pe accidentul aviatic al echipei Manchester United din anii ”50, survenit lângă Munchen la întoarcerea din deplasarea pentru un meci din Cupa Campionilor. Personajul principal al poveștii este legendarul Sir Bobby Charlton, unul dintre supraviețuitorii dezastrului.

Goal! (2005)
Pelicula prezintă ascensiunea în fotbal a puștiului Santiago Munez, care prin pasiune și talent ajunge să semneze cu unul din cele mai renumite cluburi ale lumii.  Filmul îl are în distribuție și pe Marcel Iureș, alături de David Beckham, Zinedine Zidane, Raul sau Alan Shearer.

Montevideo, vidimo se! (2014)
Filmul prezintă aventura reprezentativei Iugoslaviei la prima Cupă Mondială, în Uruguay, 1930. Drumul nu este însă deloc unul fără peripeții, spre medalia de bronz a competiției supreme. Pelicula notată cu 8.3 pe imdb.com îl are în distribuție și pe renumitul actor Armand Assante.

Drumul spre victorie (1981)
Un clasic al cinematografiei, cu o distribuție de excepție (Michael Caine, Sylvester Stallone alături de Bobby Moore, Ardiles, Pele), spune povestea unor prizonieri din Germania Celui de-al Doilea Război Mondial care folosesc fotbalul pentru a trece peste momentele grele și pentru a evada.

Maradona by Kusturica (2008)
Documentarul centrat pe Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, urmărește viața controversată a argentinianului, inclusiv povestea celebrului gol marcat Angliei la Cupa Mondială, oferind o privire tulburătoare din interiorul unui personaj fabulos.

Gracie (2007)
O poveste emoționantă, inspirată din întâmplări reale, despre provocările și obstacolele pe care le întâmpină o tânără pasionată de fotbal. Descurajată de toți cei din jur și de evenimentele din viața ei, ea este hotărâtă să își pună în valore talentul și să devină o campioană.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Mar. 2020, 16:31 Actualizat: 25 Mar. 2020, 16:32 Special
Pe aceeași temă