„10-15% din loviturile în piept primite de sportivi sunt letale”

03 Sep. 2009, 13:53 Special

Medicii din Giurgiu au întocmit astăzi raportul preliminar cu privire la cauza decesului tânărului portar Iatan, în timpul primului său antrenament cu formația Dunărea Giurgiu. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că jucătorul a suferit un stop cardio-respirator cu edem pulmonar. De asemenea, au fost prelevate probe ce au fost trimise la București la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru analize detaliate pe baza cărora va fi întocmit raportul final.

 

Ieri, în timpul unui banal antrenament, portarul Alexandru Iatan, în vârstă de 19 ani, în timp ce exersa împreună cu colegii săi lovituri de la 11 metri, s-a prăbușit la pământ, iar manevrele de resuscitare executate de personalul medical al echipei și, câteva minute mai târziu, al ambulanței nu au dat rezultate, pe drumul spre spital consemnându-se decesul fotbalistului.

 

Directorul general al IML a declarat, pentru Mediafax, că legiștii din Giurgiu nu au putut stabili cauza decesului lui Iatan, din acest motiv probele recoltate la autopsie au fost trimise la București.

 

"Întrucât legiștii din Giurgiu nu au putut stabili cauza decesului, am cerut ca probele recoltate la necropsie să fie trimise la INML București. Din păcate, această lovitură poate fi foarte periculoasă, chiar letală, după cum arată și literatura de specialitate. În SUA, între 10 și 15 la sută din loviturile în piept primite de sportivi, indiferent de sportul pe care îl practică, sunt letale”, a declarat directorul general al INML, profesorul doctor Dan Dermengiu.

03 Sep. 2009, 13:53 Special
Pe aceeași temă