Ziua 2144… Gaz Metan a revenit la Pustai, cel mai longeviv antrenor din istoria echipei. „Am speranța și ambiția de a revedea Gazul în Liga 1. Acest club nu va ajunge o ruină”

Ziua 2144...  Gaz Metan a revenit la Pustai, cel mai longeviv antrenor din istoria echipei.**
  • Cristian Pustai a condus Gaz Metan timp de 2.143 de zile, între 2007 și 2013.
  • Tehnicianul îl înlocuiește pentru a doua oară pe Leo Grozavu, în acest sezon, după experiența FC Botoșani și vrea promovarea cu orice preț.
  • Pustai spune că situația financiară de la Mediaș este cea mai proastă din istoria recentă a echipei, dar crede că accederea în Liga 1 va schimba asta.

 

„Profesorul” Pustai și-a revăzut „elevii” pe care îi cunoaște cel mai bine. A revenit, oficial, la Gaz Metan după trei ani de pauză. „Elementul hotărâtor a fost ideea de a mă reîntoarce acasă, de fiecare dată o fac cu bucurie, cu emoție, cu dorință, de a realiza ceva pentru orașul nostru și pentru echipa cu care am cunoscut, și ca jucător și ca antrenor, cele mai frumoase momente”, a spus Pustai, care a făcut schimb de posturi cu Leo Grozavu.

Tehnicianul care are 169 de partide pe banca Gazului, cu o medie de 1,3 puncte pe meci, recunoaște că Liga a 2-a este o necunoscută pentru el. „O formă de campionat destul de dură. E foarte important să începi bine. Toate cele șase echipe din play-off au șanse aproximativ egale, pentru că sunt cele mai bune echipe. Am reușit să văd, zilele acestea, două DVD-uri. Îmi este puțin greu, pentru că nu am văzut multe jocuri din Liga a 2-a și se joacă puțin diferit. Ideea de a promova cred că îi animă pe toți. Trebuie să arătăm asta și pe teren, să fim uniți și să arătăm ca o echipă care știe ce vrea. E vorba de zece jocuri și nu ai voie să faci pași greșiți”, a opinat tehnicianul care locuiește la 200 de metri de stadionul Gazului.

„Nu e timp să schimbăm tactica”

Pustai spune că nu are de gând să schimbe tactica și îi va fi greu să vadă la lucru toți jucătorii în timpul rămas până la finele campionatului. „În acest moment, ca să schimbi un sistem de joc, e foarte greu. Ai nevoie de multe meciuri. Nu e timp. Într-o lună și jumătate se vor juca aceste meciuri. Le-am zis și jucătorilor că nu va fi ușor”, a declarat tehnicianul.

„Cea mai grea situație financiară, de când știu eu”

Situația financiară îl îngrijorează și pe Cristi Pustai. Jucătorii și angajații clubului nu au primit niciun ban în 2016, dar antrenorul spune că doar promovarea va rezolva această situație. „Este o problemă grea. Cred că e cea mai grea situație cu care se confruntă clubul, de când știu eu, dar cei care am rămas în vestiare trebuie să ne gândim că a promova este o performanță. Probabil că promovarea va deschide niște uși și problemele se vor rezolva. La Mediaș sunt oameni cumpătați și cred că acest club nu va ajunge o ruină, cum au ajuns altele. Am speranța asta și vin cu ambiția de a revedea Gaz Metan pe prima scenă”, a spus Pustai, care îl va avea ca secund la Mediaș pe Ferenc Bajko.

Gaz Metan începe play-off-ul de pe prima poziție, iar în etapa inaugurală va juca pe teren propriu, cu CS Mioveni, duminică de la ora 15:00.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Sebastian MARCOVICI

Pe aceeași temă