„Voi susține în CEx propunerile cluburilor”

14 Feb. 2012, 12:40 Seria 2

Fostul președinte al CCA, implicat în 2009 în scandalul „Mită pentru arbitri”, va ocupa din nou o funcție în cadrul Federației. Actualul președinte al echipei Gaz Metan Severin i-a luat locul lui Marian Rusen la alegerile pentru desemnarea celor doi reprezentanți ai cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF, iar Cornel Șfaițer (FC Botoșani) și-a prelungit mandatul cu încă 2 ani.

„Dacă am fost ales de reprezentanții cluburilor din Liga a II-a, nu vreau să fiu prezent doar fizic în această funcție. Sper să reușesc să vin cu idei benefice pentru eșalonul secund, dar să susțin în Comitetul Executiv al FRF și propunerile celorlalte echipe, bineînțeles dacă sunt pertinente, dacă sunt favorabile bunului mers al fotbalului autohton. Totodată, va trebui să le transmit celor pe care îi reprezint noutățile în timp util și să dezbatem anumite articole din regulament, care poate sunt interpretabile și pot crea confuzii”, a spus Constantin.

Va susține amânarea returului

Un articol contestat a fost deja supus dezbaterii și se va reveni la vechiul sistem de retrogradare, în care vor pica doar trei echipe. Astfel, sezonul 2012-2013 ar putea avea tot câte 16 cluburi în fiecare serie, nu 14 cum se propusese anul trecut. Deoarece Mureșul Deva și Arieșul Turda riscă să fi excluse din competiție din cauza datoriilor, din seria Vest va mai retrograda o singură echipă în acest sezon. Deva nici măcar nu s-a reunit, iar jucătorii de la Turda au fost anunțați că vor evolua în retur pentru divizionara C Unirea Florești. Totuși, cele două cluburi mai au o șansă, după ce termenul pentru achitarea datoriilor s-a prelungit până la 1 martie.

Constantin a încercat să lămurească și decizia lui Viorel Duru, care anunțase luna trecută că în cazul în care primele două clasate nu vor primi licență, din Liga a II-a nu va mai promova nicio echipă. „Dacă mergem după vechiul regulament, locul trei ar trebui să promoveze în cazul în care una din primele două clasate nu ia licența. Eu trebuie să susțin interesul tuturor echipelor și cred că majoritatea sunt de acord cu această decizie”, a completat oficialului clubului severinean.

Constantin a vorbit și despre posibila amânare a returului: „Noi poate nu vom juca în prima etapă la Turda, dar e mai bine pentru celelalte cluburi să se amâne returul, cu o săptămână sau cât va fi necesar. Terenurile de joc vor fi impracticabile, iar pe multe drumuri se va circula foarte greu. Pe 17 februarie va fi ședința Comitetului Executiv, iar atunci s-ar putea stabili dacă se amână returul, dar se vor lua și alte decizii”.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

14 Feb. 2012, 12:40 Seria 2
Pe aceeași temă