Vestea verii pentru suporterii lui „U” Cluj: „Vom juca în Liga 2. Pe 14 iulie este reunirea lotului”. Cine va fi președinte și cine va antrena echipa

  • George Bușcă, fiul lui Florian Walter, anunță faptul că Universitatea Cluj va evita falimentul și va continua în liga secundă.
  • Bușcă va fi noul președinte, iar Adrian Falub, Cristian Pojar și Marius Popescu vor antrena echipa pe gratis, până în septembrie, când se așteaptă vânzarea clubului.
  • Robert Veselovsky și Justin Mengolo vor fi și ei prezenți la reunirea echipei.


Antrenorii cu care Universitatea Cluj a încheiat sezonul de Liga 1, administratorul judiciar Marieta Anastasescu și fiul lui Florian Walter, George Bușcă, au stabilit planul de salvare a clubului. Întâlnirea finală va avea loc luni, dar calculele au fost deja făcute, spune George Bușcă, cel care va fi, foarte probabil, noul președinte. „Ne vom înscrie în Liga a II-a. Pe 14 iulie va fi reunirea echipei și vom începe treaba. Doamna Anastasescu va alege și cine va fi președinte. S-a gândit la mine, dar vom vedea ce va decide”, a spus George Bușcă.

Antrenorii vor face voluntariat

Se pare că echipa va funcționa pe un buget extrem de redus, cel puțin până în toamnă. În luna septembrie, administratorul judiciar și George Bușcă speră să poată vinde echipa unui nou investitor. Până atunci, antrenorii și-au dat acordul să pregătească echipa pe gratis. La fel vor fi și jucătorii. Veselovsky, Neag, Calcan, Kovacs, Morar și Mengolo mai au încă angajamente cu clubul și vor fi prezenți la reunire, dar se va încerca și vânzarea lor. Acestora li se vor alătura 25 de jucători care au fost împrumutați în sezonul trecut și fotbaliști de la centrul de juniori.

160.000 de lei pentru a dribla falimentul

În acest moment, datoria care apasă cel mai mult clubul este cea pentru fostul fundaș Steven Pele. Francezul a cerut în instanță falimentul societății, pentru o datorie de 160.000 de lei. Clubul clujean are termen până pe 9 iulie să achite această datorie, pentru a evita falimentul. „Vom rezolva și această problemă. Vom plăti”, a spus George Bușcă.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă