Vacanță plină de incertitudini pentru Vâlcea: „Multe depind de decizia de la TAS”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 May. 2015, 18:50 Seria 2

CSM Râmnicu Vâlcea a intrat în vacanță, însă jucătorii au parte de cel mai incert concediu din cariera lor. Conducerea clubului este nevoită să aștepte răspunsul de la TAS, după care, în funcție de ce eșalon va evolua echipa, să își facă o strategie. Avocații clubului vor pleda cauza CSM-ului, care cere un loc de Liga 1, pe 27 mai, un răspuns urmând să vină ulterior, după două-trei săptămâni.

O bună parte din jucătorii care compun actualul lot sunt la final de contracte. Sunt la final de acord toți jucătorii veniți în iarnă, Firțulescu, Neagoe, A. Popescu, Himchinschi, Staicu, plus portarul împrumtat de la Pandurii, D. Popescu, dar și Geantă și Melcea.

Mijlocașul Andrei Neagoe, unul dintre jucătorii importanți ai CSM-ului, nu știe nici el ce îi rezervă viitorul. „E o situație ciudată, nu știm ce să facem. Este vacanță, dar stăm cu gândul la viitor. Le-am promis tuturor de la Vâlcea că prima dată discut cu CSM, care este prima mea opțiune. Eu vreau să continui la Vâlcea, sunt convins că ne vom înțelege la partea financiară, dacă, la rândul meu, voi fi dorit în continuare” a declarat Neagoe.

„Vă dați seama că multe depind de decizia de la TAS. În momentul în care vom afla în ce ligă o să joace echipa, ne vom face planurile în ceea ce privește lotul de fotbaliști. E clar că una este să joci în primul eșalon, alta este să continui în Liga a 2-a. Am vorbit că băieții, știu care este situația și vom relua discuțiile cu ei după ce vom afla veștile de la Lausanne” a declarat, pentru site-ul clubului, președintele Bogdan Medrea. 

Cu siguranță, atacantul Fabian Himcinshi nu va primi vreo ofertă de prelungire, acesta jucând foarte rar și fiind evident că nu se va mai conta pe el.

Au acord de principiu cu Pelici

Antrenorul Alexandru Pelici are șanse mari să rămână la Vâlcea, deși stilul său defensiv nu atrage publicul. „Apreciez foarte mult munca făcută la CSM de Alex Pelici. Eu sunt convins că o echipă are nevoie de continuitate pe banca tehnică pentru a face performanță. Am vorbit cu Alex, avem un acord de principiu în vederea prelungirii colaborării. Vom discuta și în perioada imediat următoare. Nu se pune problema de începe de negocieri cu alți antrenori” a anunțat Bogdan Medrea pentru csmrmvl.ro.

CSM Râmnicu Vâlcea a avut un sezon slab, încheiat pe un modest loc 7, primul din play-out. Evoluțiile slabe ale echipei au îndepărtat complet publicul din Zăvoi. Cu siguranță, dacă va primi de la TAS un răspuns pozitiv pentru primul eșalon, CSM trebuie să-și schimbe lotul din temeli, dar va avea de rezolvat și probleme Stadionului Muncipal, care nu corespunde rigorilor din Liga 1. „Dacă primim câștig de cauză la TAS, ne vom face planurile în așa fel încât să putem evolua cu cinste în Liga 1. E nevoie de o mobilizare generală, dar, eu cred că există timpul necesar pentru a juca încă din prima etapă pe propriul teren. Sunt convins că în cazul unei decizii favorabile de la TAS, oficialitătile locale vor investi în baza sportivă, proprietate a Primăriei Râmnicu Vâlcea și se vor întruni condițiile necesare pentru a juca în Zăvoi” a mai spus Bogdan Medrea.

În Liga 2 se va continua cu un lot tânăr

În caz contrar, șeful clubului vâlcean a anunțat că se va continua în Liga a 2-a politica de întinerire a lotului începută în acest an. „E clar că până nu se clarifică problema acelor datorii moștenite de actualii acționari, nu ne putem gândi la promovare. Vom avea ca obiectiv formarea unei echipe cu o medie de vârstă cât mai mică și ne vom propune clasarea în prima parte clasamentului”, a spus conducătorul CSM-ului.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 May. 2015, 18:50 Seria 2
Pe aceeași temă