Utiștii îi susțin pe reșițeni, iar ei sunt răbdători în privința banilor pe care îi au de primit: „Ni s-a promis că se va rezolva până în decembrie”

Marius ANGHEL 20 Nov. 2015, 11:48 Seria 2

S-a decis deja, toate grupările de eșalon secund vor afișa bannerul de la AFAN la startul meciurilor din weekend. Pe acesta va fi scris: „Respect Reșița!”, în semn de solidaritate cu fotbaliștii din Valea Domanului, care nu au fost plătiți de luni bune de zile și nici nu au condiții decente de pregătire.

„Susținem normalitatea, iar la unele cluburi e anormal ce se întâmplă. Așteptăm bannerul de la AFAN pentru a-l afișa înaintea meciului cu Universitatea Cluj”, a confirmat Codru Grădinaru, directorul general al „alb-roșiilor”.

Sigur, ca la majoritatea grupărilor din fotbalul românesc, nici la UTA nu e lapte și miere. Există restanțe către jucători și stafful tehnic, însă situația era cunoscută și acceptată încă de la bun început. Banii se vor da până la utimul cel mai probabil luna viitoare. „Peste tot sunt probleme, inclusiv la Mediaș, care acum stau bine, au fost în trecut. Mi se pare că bugetul a fost dat peste în acel sezon în care echipa a participat în Europa League. Un an de zile a fost mai greu, dar totul a fost în regulă în cele din urmă. Și aici ni s-a promis că se va rezolva până în decembrie, la o anumită dată. Ne dorim să fie așa, iar până atunci nu avem decât să-i obligăm prin rezultate pe cei care răspund de partea financiară să țină cont de profesionalismul nostru”, a punctat Cristian Todea, unul dintre ajutoarele lui Roland Nagy la cârma echipei.

Un punct sensibil ar fi și primele de joc. Deși UTA a ajuns și a stat etape bune pe primul loc, fotbaliștii nu au fost premiați deloc. Sorin Strătilă a clarificat, însă, și acest aspect: „În contracte avem prevăzute și prime, suntem convinși că vor veni și ale. E bine că le-am stâns acolo, că avem de luat. Totul e să rămânem concentrați, să jucăm fotbal și să câștigăm puncte, că degeaba conducerea va dori să ne mai dea bani, dacă noi nu îi vom putea lua”.

Copil și Dobrean absentează cu „șepcile roșii”. Todea: „Cel mai important meci”

În altă ordine de idei, deși nu mai are savoarea confruntărilor din elită, disputa dintre UTA și Universitatea Cluj va angrena destule orgolii și ambiții. Arădenii doresc să revină la victorie după două meciuri mai puțin reușite, în timp ce „alb-negrii” par să țintească și ei sus cu Mihai Teja pe bancă.

Cu siguranță, „alb-negrii” au renunțat la mentalitatea de echipă mică, de puști, ceea ce îl determină pe Cristian Todea să afirme: „Dacă înainte de Pâncota spuneam că acel meci va fi cel mai greu, acum pot să spun că întâlnirea cu U Cluj e cea mai importantă. Vrem să demonstrăm că la Mediaș a fost doar un accident, pe care, spre bucuria noastră, duminică putem să-l reparăm printr-o prestație bună și un rezultat pe măsură”.

La rândul său, „Dulăul” a sesizat momentul bun al clujenilor, dar modul de abordare al partidelor. „Chiar dacă jucătorii sunt aceiași, sunt pe o pantă ascendentă. Au căpătat încredere în ei, iar de când au schimbat antrenorul joacă destul de ofensiv, nu mai au dificultățile de la început.  Dădeau foarte greu gol, acum înscriu meci de meci. Ca și noi de altfel, care avem și avantajul experienței. Sunt destui fotbaliști la UTA care pot face diferența, iar publicul e și el de partea noastră”, a mai spus Todea.

„Alb-roșii” nu vor conta pe doi dintre mijlocașii săi duminică. Dumitru Copil a strâns patru cartonașe galbene și este suspendat, în timp ce Cristian Dobrean s-a ales cu o contractură musculară la meciul echipei a doua cu Aqua Vest. Revin în circuit portarul Anca-Trip și atacantul Szekely.

UTA – televizată și la Mioveni. Meciul cu Olimpia se joacă la ora 14

„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc se află în fața unui adevărat tur de forță. Duminică primește vizita Universității Cluj, apoi marți dimineață pleacă spre Pitești. Pe arena „Nicolae Dobrin” o va întâlni pe CS Mioveni în cadrul rundei cu numărul 16 a Ligii a 2-a, meciul urmând a se desfășura de la ora 17. Ca și cu „șepcile roșii”, confruntarea cu argeșenii va fi televizată de Dolce și Digi Sport.

În fine, weekendul următor, UTA se va afla față în față cu Olimpia Satu Mare. „Am dorit să mutăm meciul duminică pentru a ne recupera mai bine după lunga deplasare de la Pitești, dar stafful tehnic al Olimpiei nu fost de acord. Totuși, am mutat ora de începere a partidei. Nu se va juca la 11, ci la 14″, a mărturisit Codru Grădinariu, directorul general al echipei fanion a Aradului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Nov. 2015, 11:48 Seria 2
Pe aceeași temă