UTA nu-și permite niciun pas greșit în deplasarea de la Brașov dacă vrea în Liga 1. Todea: „Greutățile ne-au făcut mai puternici, suntem greu de oprit acum”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2016, 13:16 Actualizat: 27 May. 2016, 13:17 Seria 2

Sâmbătă dimineața, de la ora 11:00, arena de la poalele Tâmpei gâzduiește ultimul meci al Bătrânei Doamne a fotbalului românesc în play-off-ului ligii secunde. Arădenii ar trebui să aibă în față o formație blazată în urma nesfârșitelor probleme legate de bani și datoriile astronomice ale clubului.

„Brașovul a dat declarații optimiste. Încearcă să lase o impresie bună în ultimul meci, poate chiar ultimul din istoria clubului, căci se vorbește tot mai des de faliment acolo. Am înțeles că a mai plecat Coman, un jucător important.  Personal, îmi place foarte mult Rusu, un fotbalist cu calități, deși am văzut că nu a prea jucat în ultimul timp. Au evoluat doar cu Buga în atac și Coman în spatele lui. Rămâne de văzut ce va fi acum, știm doar că Brașovul nu a marcat niciun gol în ultimele două meciuri, deci nu se poate spune că sunt foarte periculoși în atac. Sperăm să facem un meci bun în apărare. Cu Mioveni a fost primul meci din play off în care nu am luat gol, sperăm ca și la Brașov să repetăm această performanță”, consideră Cristian Todea.

Pe lângă analiza succintă a adversarului, antrenorul secund al „alb-roșiilor” a vorbit despre echipa sa, mai precis despre momentul în care se află ea și cum s-a ajuns aici. „Sigur că ne interesează și rezultatele contracandidatelor noastre, dar trebuie să ne concentrăm doar pe ceea ce avem de făcut noi. Toate meciurile au fost grele, ca niște finale. Poate cele cu Chindia și Mioveni au fost chiar mai importante decât acesta. Fără victorii nu mai ajungeam să jucăm acum acest meci decisiv, în care, zic eu, avem prima șansă. Și spun asta pentru că în acest punct al campionatului e greu să ne mai oprească cineva și aici mă refer la partea mentală, dar și fizică. Să nu uităm că am revenit deseori pe tabelă după ce am fost conduși. În plus, rezultatele bune din ultima săptămână, dar și greutățile întâmpinate de-a lungul campionatului, ne-au făcut mai puternici și mai motivați pentru ceea ce avem de făcut la Brașov. Vrem să fim principalii actori sâmbătă și să facem un scenariu perfect. Dacă vom fi concentrați și conectați și vom da tot ceea ce avem mai bun vom câștiga. Deși e important că ei nu ne-au bătut în acest sezon, partida de sâmbătă nu se încadrează în nicio statistică. Va fi un meci aparte, de 90 de minute, din care știm de la bun început că orice alt rezultat decât victoria nu ne convine”, a mai precizat Todea.  

În fine, fostul mijlocaș lansează o invitație: „Ne dorim să avem foarte mulți suporteri cu noi. Dorim să petrecem alături de ei încă de sâmbătă, la Brașov”.

***

Apropos de deplasarea de la Brașov, fanii Campioanei Provinciei au dat următorul comunicat:

„Ceea ce poate deveni cea mai fericită săptămână din istoria recentă a UTA-ei a început glorios prin câștigarea Cupei României de către echipa de juniori Under 19! Bravo băieți, ați adus un trofeu important acestui club galonat pe care îl reprezentați cu cinste! Suntem mândri de voi! Cu toții ne dorim ca bucuria să fie completă printr-o promovare merituoasă în Liga I! Fotbalul este un sport care are darul de a recompensa valoarea adevărată și munca făcută serios, așa că locul ocupat astăzi de UTA nu este întâmplător. Suntem aici, în luptă, și avem argumente din plin să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a fotbalului românesc! Sâmbătă, la Brașov, să dăm totul pentru victorie, iar apoi, orice rezultat ar fi la finalul jocului, să ne bucurăm împreună deoarece „Pentru noi doar UTA contează!”
 Pentru cei care doresc să facă deplasarea cu autocarul, anunțăm că plecarea va fi sâmbătă, 28 mai, ora 1.00, din fața stadionului Francisc Neuman (UTA). ÎNSCRIEREA ESTE OBLIGATORIE și se poate face la numerele de telefon: 0724.295.140 sau 0744.313.517, sau pe pagina de Facebook a Suporter Club UTA
„.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2016, 13:16 Actualizat: 27 May. 2016, 13:17 Seria 2
Pe aceeași temă