UTA – Gaz Metan sau ciocnirea dintre elevul Todea și profesorul Pustai. „O confruntare cu adevărat specială pentru mine. Va fi un duel echilibrat”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 16:22 Seria 2

Dincolo de o partidă cu importante valențe în cheia promovării, „ciocnirea” dintre UTA și Gaz Metan e prilej de reîntâlnire între profesor și elev. Cristian Pustai a afirmat deja că de abia așteaptă revederea cu Cristi Todea, care – la rândul său – are cuvinte apreciative la adresa fostului său antrenor la Mediaș.

„Nea” Cristi a fost ca un al doilea tată pentru mine. Am petrecut ani frumoși cu dânsul la Gaz Metan, cu rezultate importante și jocuri în Europa League, chiar aș vrea să-i mulțumesc pe această cale că am făcut parte din planurile sale în acei ani. Acum pot spune că, într-adevăr, o confruntare între UTA și un Gaz Metan cu nea” Cristi pe bancă este cu adevărat specială pentru mine. Cea mai mare satisfacție a mea ar fi să promovăm ambele în Liga 1, noi direct și ei după un baraj cu Botoșaniul”, spune arădeanul.

Întrebat dacă partida are aerul unei finale, fostul „închizător” a afirmat: „Eu cred că toate partidele din play-off sunt niște finale, pentru simplul fapt că se întâlnesc cele mai bune echipe din serie. Acum nu mai poți spune că în cazul în care pierzi puncte într-un meci le poți recupera ulterior. Toți adversarii sunt tari, așa că trebuie să-ți propui scoți maxim din fiecare partidă. Și ar mai fi un aspect pe care nu toată lumea îl știe. La egalitate de puncte cu alte formații, UTA e dezavantajată, fiindcă a beneficiat de acea rotunjire în sus la împărțirea punctelor înainte de play-off. Deci trebuie să fim atenți și la asta”.

Todea mai crede că suflarea „alb-roșie” trăiește momente importante, chiar istorice în această primăvară: „Poate nimeni nu se aștepta să ajungem în postura de ne bate la promovare, cu destui jucători tineri și un lot format în mare parte din fotbaliști arădeni. E meritul fotbaliștilor că au ajuns aici și tot al lor va fi dacă vom obține rezultatul maxim. Din interior vă pot spune că își doresc enorm această promovare și cred că au demonstrat asta în acest debut de play-off. Sunt convins că o vor face și mâine dimineață”.

„Dulăul” consideră că Mediașul are o altă față cu Cristi Pustai pe bancă, iar asta o face și mai periculoasă. „Mediașul e favorită la promovare, dar nu și la meciul de mâine. Cred că va fi un duel echilibrat, ce se va juca până la ultima fază. Ne așteptăm la o replică tare, căci nea” Cristi a pus în ordine multe lucruri din punct de vedere tactic. Joacă un 4-2-3-1, cu mijlocași de benzi foarte rapizi, care evoluează pe picior schimbat și invers, tocmai pentru a surprinde adversarul. Dar, avem și noi destule surprize și atuuri pentru jocul de mâine și aici mă gândesc inclusiv la suporterii noștri, pe care sperăm să-i facem fericiți”, a conchis antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.

Fanii UTA-ei se deplasează cu propriul tramvai la partida cu Mediașu

Susținătorii echipei fanion a Aradului au avut o inițiativă inedită, „istoric” – cum o numesc chiar ei. Având în vedere importanța confruntării cu liderul Gaz Metan, dar și faptul că UTA a sărbătorit la începutul acestei săptămâni 71 de ani de la înființare, fanii „alb-roșii” au rezervat un tramvai cu care se vor deplasa la arena „Motorul”.

Întâlnirea suporterilor va avea loc la ora 9 la Old Lady”s Pub de pe strada Poetului, pentru ca plecarea tramvaiului să fie programată la ora 10, de la ieșirea din Depoul de la UTA. Capacitatea tramvaiului este de aproximativ 200 de persoane, așa că sunteți așteptați în număr cât mai mare în „vagoane”.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 16:22 Seria 2
Pe aceeași temă