UTA e în faliment

Sebastian Siclovan 12 Feb. 2009, 14:14 Seria 2
UTA e în faliment

Situația clubului UTA n-a cunoscut o ameliorare senzațională, așa cum anunțau zvonuri de ultimă oră injectate arădenilor dinspre București, pe canalul Ionuț Chirilă. De asemenea, în ciuda inițiativei lăudabile a foștilor jucători, nu s-a întâmplat nimic din acest punct de vedere. Oficialitățile nu dau semne de viață, o serie de oameni de afaceri arădeni și-au îndreptat atenția spre Gloria Arad, echipă căreia i se prevede, teoretic, un viitor frumos, iar în urma unei discuții a reprezentanților clubului UTA cu Nicolae Bara a rezultat doar varianta falimentului și a înființării altei societăți comerciale, în cadrul căreia Bătrâna Doamnă să pornească de jos, din eșalonul județean.

 

Reprezentanții clubului UTA, Dorin Stana și Ciprian Jurma, au avut discuții, pe tot parcursul zilei de marți, cu oficiali ai Federației Române de Fotbal și cu Nicolae Bara. La FRF, cei doi reprezentanți ai UTA-ei au aflat care este mecanismul prin care gruparea fanion a Aradului își poate păstra identitatea – palmares, siglă, culori, istorie – în caz de faliment. Deoarece, așa cum cum spuneam, dincolo de zvonurile dinspre București, lansate de Chirilă pentru a muta atenția dinspre măgăriile pe care le face, ori de intențiile pozitive ale foștilor jucători grupați în jurul lui Gheorghe Vaczi, falimentul este cea mai plauzibilă variantă pentru UTA, Suporter Club UTA și-a făcut lecțiile din acest punct de vedere.  Practic, în următoarele săptămâni nu se va întâmpla nimic. Se așteaptă ca UTA să nu fie programată pentru primele două runde ale returului, după care automat va fi scoasă din competiție și trimisă în Liga a III-a. Cum în liga a III-a nu va putea funcționa dacă nu-și plătește datoriile, e limpede că actuala asociație în cadrul căreia funcționează clubul va intra în faliment, iar clubul, cu identitate, va fi transferat pe o altă societate comercială și își va relua activitatea în eșalonul județean. Această variantă permite o ascensiune în eșaloanele superioare, deoarece practic UTA va funcționa într-o altă societate, cea actuală urmând să intre în faliment.  Așadar, în lipsa unor minuni, la începutul lunii viitoare va începe procedura de faliment a actualei asociații. Din discuțiile purtate de Stana și Jurma cu Nicolae Bara, a rezultat acordul fostului finanțator față de această versiune. Era nevoie oricum de acordul lui Bara, deoarece falimentul trebuie inițiat de membrii actualei asociații, din rândul cărora face parte și Bara. Apoi, până în vară, identitatea UTA-ei va fi transformată pe noua societate comercială, procesul fiind legal și posibil, conform specialiștilor FRF consultați de reprezentanții UTA-ei. În ce măsură vor sprijini oficialitățile locale reconstrucția Bătrânei Doamne și pe ce metode de finanțare se bazează Suporter Club UTA pentru a readuce gruparea fanion a Aradului în prim-planul fotbalului românesc, într-o viitoare conferință de presă a asociației suporterilor.

 

Pe de altă parte, foști jucători ai UTA-ei, grupați în jurul lui Gheorghe Vaczi, lucrează la un proiect care vizează tot salvarea clubului. Șocați de marea dramă a grupării la care au cunoscut împlinirea profesională, foștii jucători doresc să sensibilizeze oficialitățile locale și diverși oameni de afaceri arădeni și susțin că dețin o soluție pentru obținerea unei finanțări urgente în valoare de 400.000 de euro. Solicită, înainte de toate, numirea lui Gheorghe Vaczi în funcția de președinte al clubului UTA, ceea ce surprinde oarecum. Surprinde pentru că, acum, pur și simplu Bătrâna Doamnă nu mai are timp de reuniri ale Comitetului Director, numiri, semnături, aprobări, ci de acțiune, iar dacă există o mică șansă, aceasta trebuie fructificată urgent, dincolo de numiri și instalări, care oricum tot cu Nicolae Bara trebuie discutate, nu forțate prin intermediul mass-media.

 

Sebastian Siclovan 12 Feb. 2009, 14:14 Seria 2
Pe aceeași temă