UTA din nou fără Popa ?

24 Mar. 2009, 15:09 Seria 2
UTA din nou fără Popa ?

Apelul lansat de către Ionuț Popa, la mijlocul săptămânii trecute, a reaprins din păcate conflictul între actualul responsabil tehnic al Bătrânei Doamne și foștii jucători ai clubului. Deranjat de-o serie de bârfe, Ionuț Popa a lansat un apel destul de dur: „Mă adresez foștilor jucători, conducători, antrenori ai clubului care se consideră isteți, care au soluții de salvare și care doresc, prin anumite funcții, să se implice la UTA. Mă adresez în special lor, dar și celor care se consideră oameni de fotbal și țin să ne dea lecții de management în fiecare zi. Îi aștept luni, la ora 10, la sediul clubului, cu câte 1000 de euro, sub forma unei sponsorizări pentru UTA. În aceste momente grele, astfel se procedează la UTA: se pune banul jos! Eu voi fi la club, luni, la ora 10, cu 1000 de euro pentru UTA. Îi aștept și pe ei. Dacă nu vin, îi rog măcar să nu mai mănânce rahat și să ne lase în pace”, a declarat Ionuț Popa. Greșeala tehnicianului este că n-a nominalizat, deși există două-trei persoane la care se referea. Astfel, mai mulți dintre foștii utiști s-au simțit lezați de cuvintele antrenorului și i-au cerut lui Gheorghe Vaczi, care-i reprezintă, să intervină pentru a lămuri lucrurile.

Luni dimineață, la ora 10, la sediul clubului UTA s-au prezentat mai mulți foști jucători ai Bătrânei Doamne și nu numai. În frunte cu Gheorghe Vaczi, președintele Old-Boys UTA, la stadion au venit Dorel Cura, Adi Lucaci, Nicolae Mitu, Sandu Gaica, Mihai Țârlea, Viorel Sima sau Mircea Axente. Alături de ei au mai fost Pavel Neamțiu, un apropiat al Old-Boys UTA, dar și Adrian Mateaș. Surpriza a fost… Ionuț Popa, care nu s-a prezentat nici la ora anunțată, nici mai târziu. Absența antrenorului a stârnit, evident, noi discuții. „Ne-a desconsiderat prin faptul că n-a venit. A făcut acel apel, n-a spus la cine se referă și ne-a pus pe toți pe jar. Iar acum, luni, la ora 10, n-a mai venit la stadion. El ne-a chemat, dar tot el n-a venit. Păi ce înseamnă asta?”, a declarat Gheorghe Vaczi. Foștii jucători intenționau să poarte o discuție lămuritoare cu Ionuț Popa, din cadrul căreia măcar să afle cine îl deranjează pe antrenor. „Nu știu ce l-a determinat pe Ionuț Popa să spună acele cuvinte. Ce era atât de greu să spună cine anume îl deranjează, cine sunt cei care lucrează împotriva intereselor clubului? A fost sunat, dar se pregătea de antrenament și n-a mai venit. Ideea este alta acum. UTA nu are nevoie de circ și tensiuni. Era mult mai important dacă ne-ar fi chemat și ne-am fi așezat toți la aceeași masă, să vedem ce avem de făcut. Să întindem fiecare o mână de ajutor, să vedem ce relații avem și cum putem să sensibilizăm un patron sau altul”, a precizat Gheorghe Vaczi.
 

Greșeala lui Popa: n-a nominalizat!
Într-un moment în care lucrurile nu sunt deloc clare la UTA, răbufnirea lui Ionuț Popa este de înțeles. Dar până la un punct. Era atât de simplu ca antrenorul să nominalizeze, să spună: „Cutare stă de pază toată ziua la firma lui Sandu Ion, pe care-l înnebunește cu tâmpenii și căruia îi cere să-l numească președinte. Cutare, în loc să încerce să ajute UTA, îmi scoate vorbe și mă bârfește pentru că nu vreau să colaborez cu el. Cutare sună jucătorii care au de luat bani și le spune să nu cumva să renunțe la o parte din ei, pentru că la club sunt bani și noii conducători încearcă să-i păcălească, prefecându-se că sunt în criză. Eu trebuie să suport toate aceste tâmpenii, în condițiile în care echipa este amenințată zi de zi cu retrogradarea, în condițiile în care am pus bani de mine pentru rezolvarea unor probleme, în condițiile în care mi-am făcut obligații la X și Y, cărora le-am cerut să ajute UTA”. Acestea erau lucrurile care l-au deranjat pe Ionuț Popa și care l-au determinat să adopte acea poziție, numai că antrenorul a ales o metodă mai puțin inspirată și a provocat valuri.

 

De cealaltă parte, foștii jucători sunt de înțeles. Cei mai mulți dintre ei chiar sunt extrem de sinceri când vine vorba despre UTA. Puțini au reacționat în ultimele săptămâni cu gândul de-a fi răsplătiți ulterior prin funcții în cadrul clubului. Cu toții au avut o pornire firească, de-a sprijini, după posibilități UTA și foarte puțini s-au gândit că va veni vremea în care să-și primească răsplata. E adevărat, cu toții și-ar dori să antreneze UTA, să o conducă UTA ori să lucreze pentru club. Ar fi și culmea să nu-și dorească așa ceva, dar cei mai mulți dintre ei s-ar mulțumi să fie consultați din când în când, să li se ceară părerea ori să primească sarcini. În aceste condiții, e firesc că s-au simțit vizați de apelul lui Ionuț Popa și au ținut să clarifice lucrurile. Dincolo de toate, UTA are nevoie în acest moment de liniște, pentru că mai are de trecut o serie de obstacole extrem de grele și încă nu posedă mijloacele necesare. Și dacă, într-un asemenea moment delicat, atmosfera este tulburată din interior, problemele se pot agrava.
 

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

24 Mar. 2009, 15:09 Seria 2
Pe aceeași temă