„UTA – Bihor, derby al orgoliilor, iar ultima impresie întotdeauna contează”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2012, 17:38 Seria 2

Pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, cortina peste anul 2012 va cădea duminică după-amiază. La Arad sosește FC Bihor, unul dintre marii rivali istorici, pe care, însă, arădenii trebuie să-i depășească dacă nu doresc să încheie definitiv conturile cu promovarea după prim parte a sezonului. Pe undeva, orădenii sunt cam în aceeași situație, cu mențiunea că la mijloc există și patimi și orgolii, așa cum a precizat și antrenorul „alb-roșiilor”.

„Se întâlnesc două echipe cu tradiție în fotbalul românesc, care au nevoie de trei puncte foarte importante în economia primei jumătăți a clasamentului. Totuși, nu cred că un derby în adevăratul sens al cuvântului, căci un astfel de meci se joacă între două formații din același oraș sau din fruntea clasamentului. În schimb, va fi un derby al orgoliilor, al tradiției și al caracterului”, consideră Adrian Falub.

Acesta știe că așa cum UTA este obligată să forțeze victoria prin prisma rezultatelor din tur, tot așa și orădenii vor da totul pentru un rezultat pozitiv în Calea Aurel Vlaicu. „Ambele echipe au probleme, să nu uităm că nici FC Bihor nu a mai câștigat de mult timp în campionat, au și ei frământări. În plus nu trebuie uitat că întotdeauna la fotbal ultima impresie contează, iar asta ne sună în special nouă, căci vom sta în ultima etapă a turului. Toată lumea rămâne peste iarnă în minte cu ultimul meci disputat de echipa favorită, deci nu trebuie să greșim. Memoria omului e selectivă, dacă am câștiga acest ultim meci ar fi foarte bine pentru noi”, a mai menționat tehnicianul arădenilor.

În fine, fostul fundaș al Universității Cluj a făcut o scurtă analiză de ordin tehnic și organizatoric a formației lui Claudiu Niculescu. „Știu că formează o echipă cu jucători tineri, talentați, care joacă de mult timp împreună. Au promovat acum două sezoane și nu au plecat mulți jucători dintre cei care au reușit acea performanță. Nu și-au găsit ritmul anul acesta, au schimbat antrenorul, dar rămân o echipă periculoasă. Nici noi nu suntem în cel mai bun moment și trebuie să recunoaștem că avem nevoie să regăsim încrederea în noi, dar și de multă șansă. Poate, dacă eram aveam aceeași atmosferă ca înaintea meciului cu Târgu Mureș am fi discutat în alți termeni de partida cu Bihorul”, a încheiat Adi Falub.

În altă ordine de idei, conducerea clubului anunță că pune în vânzare bilete după cum urmează: vineri, între orele 9 și 16, sâmbătă, între orele 10 și 16, respectiv duminică, în ziua confruntării, începând cu ora 10. Prețul biletelor este următorul: tribuna I – 15 lei, tribuna a II-a (sectorul J) – 15 lei, tribuna a II-a – 12 lei, peluză  – 6 lei. Copiii cu vârste până la 14 ani și femeile beneficiază de intrare liberă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Nov. 2012, 17:38 Seria 2
Pe aceeași temă