„U” Cluj, la o lună de faliment. Un fost jucător vrea să îngroape clubul. Mihai Giurgiu, omul care vrea să cumpere echipa, își pierde răbdarea: „Mai aștept o săptămână”

Marius ANGHEL 10 Jun. 2015, 17:05 Seria 2
  • Universitatea Cluj este într-o situație disperată după ce fostul fundaș Steven Pele a cerut falimentul.
  • Familia lui Florian Walter negociază vânzarea clubului, dar trage de timp, chiar dacă omul de afaceri care vrea să cumpere clubul, Mihai Giurgiu, spune că a livrat banii pentru tranzacție.

 

O lună mai are la dispoziție Universitatea Cluj pentru a-și achita datoriile urgente și a dribla falimentul. Un jucător de care până și suporterii clujeni uitaseră a cerut la Tribunal falimentul clubului, pe motiv că nu i s-au achitat datoriile salariale, anunță site-ul actualdecluj.ro.

Francezul Steven Pele a jucat pentru Universitatea 27 de partide, din 2010 până în 2012 și se pare că a rămas cu o restanță de peste 160.000 de lei. Din această sumă i s-au achitat patru rate din totalul de 13, la cât s-a stabilit eșalonarea, dar în 2015 nu i s-a plătit nimic, iar avocatul său a cerut în instanță falimentul. Măsura falimentul va fi cel mai probabil aprobată de Tribunal, dacă până pe 9 iulie nu i se achită restanțele lui Steven Pele.

Familia Walter joacă la două capete

În paralel cu plângerile jucătorilor la Tribunal, familia lui Florian Walter poartă negocieri pentru vânzarea acțiunilor. Mihai Giurgiu este omul de afaceri interesat să cumpere clubul și spune că s-a înțeles cu soția fostului acționar și chiar a livrat în cont suma pentru care s-a înțeles să preia acțiunile. Pe firul negocierilor se pare că a mai apărut un om de afaceri, Bogdan Buzăianu, iar răspunsul pentru Giurgiu este amânat.

„Am depus deja banii înr-un cont. Atât suma pentru tranzacție, cât și cei 300.000 de euro pentru acoperirea datoriilor urgente la club, pentru a se evita falimentul. Săptămâna aceasta vreau răspunsul final: da sau nu! Nu mai putem aștepta pentru că clubul se îneacă. Situația este dezastruoasă. Dacă membrii familiei Walter mai așteaptă nu vor mai avea ce să vândă, în curând, decât niște hârtii. Nu este prelungit nici contractul cu Cluj Arena și nici cel cu brand-ul deținut de Primărie. În plus, nu s-a plătit absolut nimic în 2015”, a spus Giurgiu, care ar mai fi avut și varianta de a intra în acționariat prin majorarea capitalului social.

„Capitalul social al societății este de 5 milioane de lei și mie nu-mi convine să intru cu 6 milioane de lei, să iau 51 la sută și să-l am partener pe domnul Walter. Vreau să conduc singur clubul, pentru că am un proiect pe termen lung”, a spus Giurgiu.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 10 Jun. 2015, 17:05 Seria 2
Pe aceeași temă