„U” Cluj, în așteptarea minunii. Italienii de la Nilor au virat primii 10.000 de euro. Sunt așteptați alți 200.000 pentru salvarea de la faliment

  • Nilor Group, societatea cu acționariat italian, care e interesată să achiziționeze Universitatea Cluj, a virat astăzi, 10 mai, primii bani.
  • Italienii au trimis 10.000 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu ultimele două partide.
  • Aceștia au promis că vor achita datoriile de 2.5 milioane de euro și vor vira până joi 200.000 de euro pentru a evita falimentul.


În contul Universității Cluj n-a mai fost „praf” marți. Acesta a fost alimentat cu 10.000 de euro, din partea Nilor Group, grupul de investiții cu capital de 33 de milioane de lire sterline, cu sediul la Londra. Proprietarii italieni ai companiei s-au interesat de achiziția echipei încă de acum o lună, după ce au renunțat la ideea preluării pachetului majoritar de acțiuni, la FC Brașov. 2.5 milioane de euro a fost totalul datoriilor care a reieșit, în urma auditului. Italienii au fost de acord să achite restanțele și să preaia pachetul majoritar de acțiuni, mai ales că familia Walter nu a avut alte pretenții financiare pentru cedarea clubului.

După ce s-a ajuns la un consens, a urmat etapa cea mai importantă: virarea banilor. Cei mai urgenți erau 10.000 de euro, bani ce trebuiau să achite cheltuielile la meciul cu Metalul Reșița. Aceștia au intrat în conturi abia astăzi, deși trebuiau să intre săptămâna trecută. Italienii au motivat întârzierea, prin faptul că tranzacția între bănci a durat mai mult.

Oficialii echipei clujene așteaptă acum virarea primei tranșe din cei 2.5 milioane de euro, pentru vânzarea echipei. Este vorba de 200.000 de euro, sumă care ar trebui să achite datoriile pentru care Universității Cluj i se cere falimentul. Următorul termen în procesul falimentului este joi, iar banii ar trebui livrați până atunci. „Nu putem spune nimic până nu intră acei bani. Ne-au mai promis și alții că plătesc, dar nu făcut-o”, a fost declarația unui oficial al clublui.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă