Surpriza anului: Poli ar putea juca în Liga I în sezonul viitor!

28 May. 2012, 18:00 Seria 2
Surpriza anului:** Poli ar putea juca în Liga I în sezonul viitor!

Comitetul Executiv întrunit sâmbătă a amânat pentru 1 iunie o decizie în cazul echipelor care vor evolua în sezonul viitor în Liga I. Cum Poli, echipa care a obținut pe teren promovarea, nu și-a depus dosarul de licențiere, toți discutau despre un posibil meci de baraj între ocupanta locului trei din Seria Timișoarei și Târgu Mureș, prima echipă care a terminat sub linie în Liga lui Mitică.

Potrivit debanat.ro, în următoarele zile am putea asista la o surpriză de proporții, în măsura în care s-ar putea decide ca Poli să participe în Liga I din sezonul viitor. Sursa citată notează că Dumitru Dragomir și Mircea Sandu au făcut lobby pe lângă Marian Iancu, fiind dispuși să lase Timișoara pe scena primei Ligi, cu condiția ca acesta să se angajeze să înceapă procesul de reeșalonare a datoriilor pe care clubul le are.

Deși Iancu a refuzat propunerea, există șanse ca acesta să regândească poziția pe care a adoptat-o și să accepte termenii propuși. În acest caz, oficialilor Timișoarei le va fi permis să trimită dosarul de licențiere, care să îi asigure prezența în sezonul viitor al Ligii I.

În cazul în care Comitetul Executiv care se va întruni la 1 iunie va fi de acord cu această variantă, Poli va reveni pe prima scenă, însă, cel mai probabil, nu va avea dreptul să evolueze în cupele europene în sezonul 2013-2014, presupunând că ar obține acest drept pe teren (acest lucru va fi imposibil din cauza datoriilor pe care clubul bănățean le are către Benfica, în contul transferului lui Sepsi).

„Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să se joace niciun baraj. Nici măcar nu există în regulament vreun articol care să stipuleze așa ceva. Rămânem cu 17 echipe? Asta e, dacă Timișoara care a obținut promovarea pe criteriu sportiv nu și-a depus dosarul, jucăm în 17”, spunea Nașul în conferința de presă de după Adunarea Comitetului Executiv de sâmbătă.

28 May. 2012, 18:00 Seria 2
Pe aceeași temă