Suprafața de joc și atacul, problemele „șoimilor” pentru meciul cu CSM

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 17:54 Seria 2
Suprafața de joc și atacul,** problemele

Divizionara secundă arădeană și-a spălat o parte din păcate cu două rezultate pozitive în debut de play-out. Totuși, pâncotanii încă ocupă acel loc 10 ce duce la barajul pentru evitarea retrogradării, însă au mingea la fileu cu un singur meci departe de casă și nu mai puțin de trei pe teren propriu. Primul dintre ele are loc sâmbătă dimineața (ora 11) în fața unei formații ce – practic – a încheiat socotelile cu acest sezon fotbalistic.

„Șoimii” pâncotani au prins încredere după cele două remize externe, dar – bineînțeles – ar trebui să urmeze și victoriile. „Din cele două deplasări am scos minim din ceea ce ne-am propus, dar am rămas acolo, la mâna noastră. Pentru asta, cu Râmnicu Vâlcea nu ne putem propune decât victoria, spera ca și jucătorii să fie în asentimentul meu. Întâlnim cea mai bună echipă din acest mini-campionat al nostru, nu știu câtă motivație va avea ea în condițiile în care și-au îndeplinit deja obiectivul, însă sunt sigur că jucătorii ei vor avea destul orgoliu la ora întâlnirii. Sper să avem parte și de o suprafață de joc bună ca să ne exprimăm așa cum ne dorim noi. Cei de la Pâncota mi-au spus că terenul nu a arătat mai bine în ultimii doi ani, cred că va fi de bun augur acest aspect”, a punctat Ionuț Popa.

„Mister” e conștient că misiunea echipei sale e dificilă în condițiile în care: „Nu contăm pe niciun atacant de meserie. Dragalina e și el incert, va trebui să facem, din nou, imprivizații în ofensivă. Va fi dificil și prin prisma antrenorului de pe banca echipei adverse. Știu că Pelici e un băiat serios, care și-a lăsat amprenta muncii sale bune pe la toate echipele pe la care a trecut”.

Alin Mihai, Voinea, Cioablă și Sălăjan, toți atacanții de careu din lotul „șoimilor” nu sunt apți pentru disputa de sâmbătă.

Pelici: „Chiar dacă suntem salvați matematic, nu înseamnă că nu vom încerca să scoatem maxim din cele patru meciuri rămase”

Vâlcenii vin în Podgoria arădeană cu obiectivul play-out-ului deja realizat. Trupa din Zăvoi este deja salvată de la retrogradare, iar meciurile ce urmează contează doar pentru statistică, dar și pentru: „A vedea la lucru jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon, sau pe cei tineri. În acest fel, ne dăm seama pe cine vom mai conta și sezonul viitor. Suntem siguri că acești fotbaliști vor găsi motivația necesară să demonstreze ceea ce pot, iar în acest fel sperăm să continuăm seria rezultatelor bune din această fază a competiției. Chiar dacă suntem salvați matematic, nu înseamnă că nu vom încerca să scoatem maxim din cele patru meciuri rămase de disputat din acest campionat”, punctează Alexandru Pelici.

Pe de altă parte, antrenorul oltenilor recunoaște că meciul are o miză mai mare pentru adevrsarul de sâmbătă. „Este clar că pentru pâncotani punctele sunt mult mai importante în bătălia pe care o duc cu cei de la Bihor în evitarea locului 10. În acest sens, pe lângă determinarea cu care vor juca, s-ar putea să simtă și o anumită presiune care nu știu cât îi va ajuta. Pe de altă parte, noi nu vom avea această problemă, vom putea juca dezinvolt, iar de multe ori acesta e un avantaj”, a adăugat Pelici, care e a avut cuvinte de laudă la adresa omologului său de pe banca „alb-negrilor”: „Sunt bucuros și onorat că mă voi afla față în față cu un antrenor de nivelul lui Ionuț Popa, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mâna sa se vede la Pâncota, echipa a obținut două rezultate bune în debutul play-out-ului, acum va face totul să câștige punctele care să dea valoare și mai mult remizelor de la Caransebeș și Oradea”.

Neagoe (accidentat) și Ionescu (bolnav) sunt absențele vâlcenilor la Pâncota. Stoica e incert, dar s-ar părea că va face deplasarea împreună cu echipa.

Formații probabile:

Pâncota: Irimia – Maghici, Rusu, Traore, Siminic – Suciu – Polgar, Issa, Dragalina, Vladu – Gavrilescu.
Rm. Vâlcea: D. Popescu – Deaconescu, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica, Munteanu – D. Dumitrașcu, L. Iordache – Firțulescu, Konyeha, Bg. Geantă – M. Staicu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 17:54 Seria 2
Pe aceeași temă