Suporterii o pot ține în viață pe Poli! Vezi câți bani poate scoate clubul din meciul cu Steaua

18 Oct. 2011, 19:39 Seria 2
Suporterii o pot ține în viață pe Poli!** Vezi câți bani poate scoate clubul din meciul cu Steaua

Marian Iancu a spus în urmă cu două săptămâni că echipa și-ar putea înceta activitatea după două-trei etape, însă „viața” lui Poli s-ar putea prelungi cu câteva săptămâni. Nu cu ajutorul unor investitori sau sponsori, ci datorită suporterilor alb-violeți.

În urma vânzării biletelor pentru meciul cu Steaua (joi, 27 octombrie), Poli ar putea beneficia de o sumă frumoasă pentru vistieria unui club de Liga a II-a: aproximativ 40.000 de euro.

Dacă stadionul se va umple, mai exact dacă vor fi 32.000 de spectatori, încasările totale ar fi de circa 80.000 de euro, din care Poli se va alege cu jumătate, pentru că e meci de Cupă, iar banii trebuie împărțiți cu Steaua.

Suma menționată se va strânge în condițiile în care prețurile biletelor pentru partida din Cupa României vor fi aceleași ca și în cazul meciurilor din campionatul ligii secunde, iar Marian Iancu a lăsat să se înțeleagă că așa va fi. „Nu ar fi de succes să mărim prețul biletelor. Nu eu mă ocup cu aceste lucruri, dar voi propune ca biletele să fie la același preț ca în campionat, pentru că și așa nu prea mai vine lumea la stadion”, a afirmat Marian Iancu.

Așadar, dacă propunerea patronului va fi pusă în aplicare, cei care vor vedea pe viu meciul cu Steaua vor plăti 8 lei pentru un loc la peluză, 12 lei pentru un loc la tribuna I sau a II-a, 20 de lei la tribuna 0, 150 de lei la lojă sau 200 de lei pentru zona VIP.

Cât despre „planul” de a opri funcționarea clubului în acest sezon, președintele lui Poli a spus: „Nu s-a schimbat nimic. Vom continua să funcționăm cât timp vom putea suporta cheltuielile. Sigur că și banii din biletele pentru meciul cu Steaua reprezintă o sursă de venit pentru supraviețuirea clubului”.

Ultima dată când stadionul „Dan Păltinișanu” s-a umplut a fost tot la un Poli – Steaua, în luna mai a acestui an. Atunci, asistența a fost de 32.000 de spectatori, iar încasările au fost de peste 90.000 de euro, deoarece biletele erau puțin mai scumpe în Liga I decât sunt acum la Timișoara, în liga secundă.

Până la meciul cu Steaua, timișorenii mai au de bifat un joc pe teren propriu, vineri, când vor juca împotriva Chindiei Târgoviște. La celelalte patru meciuri jucate de Poli pe teren propriu până acum în eșalonul secund s-a înregistrat o medie de circa 4.000 de spectatori pe meci.

18 Oct. 2011, 19:39 Seria 2
Pe aceeași temă