Suporterii cer și în Instanță falimentul FC UTA-ei SA! Se apropie și ziua evacuării din Calea Aurel Vlaicu

Marius ANGHEL 21 Feb. 2014, 11:51 Seria 2
Suporterii cer și în Instanță falimentul FC UTA-ei SA! Se apropie și ziua evacuării din Calea Aurel Vlaicu

Zarurile par a fi aruncate. O UTA este pe cale să se stingă, alta prinde tot mai mult contur. După masa rotundă din sala „Ferdinand” a Primăriei, este tot mai clar că Aradul va strânge rândurile în jurul „proiectului” UTA Bătrâna Doamnă. După ce au stabilit că gruparea condusă de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti nu-i mai reprezintă, suporterii, ca deținători ai drepturilor federative, par tot mai convinși că e just să se alăture construcției fotbalistice sprijinite de autoritățile locale, cele două Universități arădene, Old Boy”s UTA, dar și mediul de afaceri din oraș.

În paralel, însă, Suporter Club UTA se ocupă și de lichidarea FC UTA-ei SA. Fanii au notificat deja Federația Română de Fotbal cu privire la faptul că gruparea din Liga a 2-a folosește ilegal numele și culorile, dar demersul lor se extinde și pe alte planuri. „O să cerem în Instanță falimentul UTA-ei SA. Vrem să demonstrăm judecătorului sindic că fără drepturi federative, orice plan de reorganizare în insolvență nu poate fi aprobat. Pe 6 martie sperăm să primim un răspuns pozitiv în acest sens”, a punctat Dan Proca.

În urmă cu două săptămâni, conducerea SCU a mai avertizat și Primăria că FC UTA SA nu ar mai avea dreptul să funcționeze în Calea Aurel Vlaicu fiindcă nu și-a mai plătit chiria de câteva luni buni de zile. Dar, lăsând la o parte acest aspect, autoritățile locale au un motiv mult mai întemeiat să-i îndepărteze pe „textiliști” de pe arena „Francisc Neuman”. La întâlnirea de miercuri, Gheorghe Falcă spunea că undeva la începutul lunii viitoare vor demara lucrările de modernizare a stadionului și, prin urmare, activitățile vor fi sistate. Ajefiștii au fost deja anunțați să-și găsească un sediu provizoriu, așa că și gruparea lui Marțian și Catanzariti trebuie să stea cu bagajele la ușă.

Până una alta, utiștii nu se gândesc la plecarea din Calea Aurel Vlaicu, dar spună că se vor conforma dacă e cazul.  „Eu știam că lucrările la stadion vor începe spre vară și nu ne vor afecta prea mult, în sensul în care vom mai putea funcționa acolo. Dar, dacă trebuie să părăsim arena Francisc Neuman, probabil ne vom muta pe Motorul. Nu cred că vor fi probleme cu omologarea bazei, care a mai găzduit-o pe ACU în Liga a 2-a”, a precizat Giovanni Catanzariti, creditorul majoritar al FC UTA SA.

Apoi, la finalul amicalului cu CS Ineu, Adrian Marțian le-ar fi spus apropiaților săi că plecarea fanilor, cu tot cu drepturile federative, spre UTA BD îl ambiționează și mai mult în încercarea de a salva de la faliment clubul și de la retrogradare, echipa.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Feb. 2014, 11:51 Seria 2
Pe aceeași temă