„Stegarii” încep lupta pentru play-off cu o deplasare infernală la Arad. Cum s-a schimbat FC Brașov de la ultimul joc oficial până la cel cu UTA

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 13:49 Seria 2

Multe s-au schimbat de la ultimul oficial al „stegarilor” din 2015, acel eșec de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște care a stârnit o adevărată furtună în sânul echipei. 2016 a început cu schimbări majore. Stere a fost avansat ca principal, lotul a suferit modificări serioase, patronul a ajuns în arest, iar clubul se află pe buza prăpastiei, fiind amenințat cu falimentul.

În ultima săptămână s-a trăit periculos. Doctorul Gheorghe Popa a reaprins speranțele fanilor, acesta fiind protagonistul unei conferințe de presă incendiare, în care a fost prezentat de Pașcu și Dochița ca președinte interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov. S-a vorbit și se vorbește de un grup de investitori italieni, care vor să preia pachetul majoritar al clubului, dar până acum negocierile nu avansează din motive necunoscute. A mai apărut și un alt investitor germano-american, dar totul a rămas la stadiul că „se studiază actele”.

A venit și o demisie suprinzătoare a președintelui Vasile Dochița, compensată imediat de o „avansare” acestuia ca vicepreședinte al CA. Adrian Szabo și Ioan Naghi au completat staff-ul tehnic, iar pe ultima sută de metri au fost aduși și câțiva jucători importanți ca Florin Iacob și Bruno Madeira.

Totuși, înaintea primului meci oficial din 2016, nesiguranța este cuvântul de ordine în tabăra „stegarilor”. Așadar, să ne bucurăm că echipa începe sezonul. În rest, multe speranțe, vise și iluzii că totul va fi bine.

Avans de la Maurer

Deplasarea la Arad a fost asigurată de omul de afaceri brașovean, Simon Maurer, cel care a plătit joi un avans din rata contractuală de sponsorizare pe luna martie. Săptămâna viitoare, Maurer va plăti și diferența de bani din contractul de sponsorizare pe luna martie, astfel că FC Brașov va avea asigurate toate cheltuielile de organizare și pentru meciul cu Unirea Tărlungeni. „Am ajutat și vom ajuta în continuare FC Brașov. Am plătit un avans din contractul de sponsorizare pentru luna martie la solicitarea celor de la FC Brașov. Deocamdată doar atât”, a precizat Claudiu Tămîrjan, reprezentantul omului de afaceri Simon Maurer.

După puncte la Arad

Sâmbătă începe cu adevărat lupta pentru accederea în play-off cu un joc „pe viață și pe moarte”, la Arad, cu UTA. Fără Poverlovici și Avram, accidentați, fără Căucă suspendat, și cu mulți jucători care nu au prins toată perioda de pregătire, Stere trebuie să găsească cel mai bun 11 pentru meciul cu UTA.

„Vom debuta la Arad contra unui adversar dificil, o echipă bună care în această iarnă a făcut un singur transfer, asta înseamnă că se vor baza tot pe lotul din turul campionatului. Ei mizează pe omogenitate, iar noi pe câțiva jucători pe care am reușit să-i aducem în această iarnă. Obiectivul lui FC Brașov rămâne în primă fază acela de a prinde play-off-ul, iar apoi acela de a promova în Liga 1. Vom încerca la Arad să aliniem un „11″ cât mai competitiv, care să ne aducă cele trei puncte de care avem mare nevoie. Chiar dacă au venit mulți jucători pe ultima sută de metri, pentru mine pozitiv este că acești jucatori au venit. Florin Iacob, Bruno Madeira sau Marian Marin au demonstrat că sunt jucători valorosi. E posibil ca în primele meciuri să fie ceva probleme de omogenitate, dar nu ar trebui să fie de durată. Sunt soluții și pentru jucătorii U19. I-am adus de la Dinamo pe Georgescu și Manole, plus că îi mai avem și pe cei din pepiniera proprie”, a prefațat Stere meciul cu UTA.

Referiror la problemele financiare cu care se confruntă clubul, antrenorul brașovean a spus că „cei din conducere se ocupă de aceste lucruri, eu sunt doar antrenor. Eu am semnale pozitive, dar mai multe detalii le poate da Gheorghe Popa”.

„Trecem prin momente dificile”

Tehnicianul lui FC Brașov are și un mesaj către fani. „Suporterii sunt foarte importanți pentru, iar ei trebuie să fie lângă echipă pentru că trecem prin momente dificile. Chiar dacă distanța până la Arad este destul de mare eu sunt convins că suporterii vor fi alături și la meciul de sâmbătă. Este foarte important să avem sprijinul fanilor și sunt convins că având ajutorul lor putem trece mai ușor peste aceste momente dificile”.

În meciul tur, disputat la Brașov, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 2-2, după ce „stegarii” au avut 2-0 până pe finalul meciului. Delegația brașoveană va pleca în această dimineață spre Arad, unde după-amiaza Matei și compania au programată ultima ședință de pregătire înaintea meciului de sâmbătă.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 13:49 Seria 2
Pe aceeași temă