„Staikone” a „înviat” înainte de sărbători la Vâlcea. Secretul revenirii atacantului timișorean

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 13 Apr. 2015, 16:12 Seria 2

După două experiențe mai puțin fericite, la ACS Poli și Șoimii Pâncota, Marius Staicu pare că și-a regăsit pofta de gol la CSM Râmnicu Vâlcea. Atacantul a marcat de patru ori în ultimele trei jocuri ale „viperelor” și, prin ultima reușită, și-a salvat practic echipa de la emoțiile din play-out. Bănățeanul spune că îi datorează totul tehnicianului Alexandru Pelici, care l-a pregătit și la Reșița.

Staicu nu a început excelent aventura în Zăvoi și a ajuns cu Vâlcea doar în partea a doua a clasamentului în Seria a II-a. Totuși, revirimentul său a început o dată cu amicalul jucat împotriva lui Pandurii Târgu Jiu (scor 2-2). Atacantul timișorean a înscris atunci de două ori în poarta echipei de Liga 1, una dintre reușite a venit din penalty, iar încrederea în forțele proprii a crescut substanțial. În prima partidă din play-out, cu FC Bihor, vâlcenii au câștigat cu 2-1, Staicu a egalat în acest meci tot de la punctul cu var. Până atunci el se evidențiaseră doar cu un „assist” într-o remiză cu Satu Mare.

Confirmarea formei sale bune a venit însă în weekend-ul acesta, când, împotriva Caransebeșului a marcat unicul gol al partidei, având totodată câteva acțiuni foarte bune. Victoria de vineri a însemnat și salvarea matematică a „viperelor” de la retrogradare.

Mentorul Pelici

Atacantul de 27 de ani spune că revirimentul său se datorează sută la sută unui alt timișorean, tehnicianul Alexandru Pelici. Practic, Staicu s-a evidențiat numai sub comanda sa în ligile superioare. El a devenit golgheter la Metalul Reșița sub îndrumarea aceluiași antrenor care a avut mereu încredere în calitățile sale. „Mă simt bine la Vâlcea, îi mulțumesc lui Alex Pelici pentru că m-a adus la forma la care am fost odată. Tot ce am făcut până acum îi datorez lui. Sper să rămân și din vară la Vâlcea și să ducem această echipă în Liga 1. Dar doar dacă rămâne Pelici voi continua și eu. El m-a ajutat să ajung în Liga 1 la ACS Poli și sper să mă antreneze și în Liga 1 cu Vâlcea. Îi mulțumesc din suflet penru tot ce a făcut pentru mine”, a declarat Marius Staicu pentru Sport9.ro.

„Staikone” nu uită perioada mai puțin fastă, în urma căreia și-a atras critici. De altfel, la Timișoara, acesta a evoluat pentru ACS Poli doar într-un singur meci în Liga 1. „Mă bucur că încet încet le închid gura la unii care vorbeau numai prosti despre mine. Dumnezeu nu doarme și îi ajută pe oamenii care au răbdare și care fac totul din pasiune”, a precizat cel originar din zona „Bucovinei” din Timișoara. El a fost aproape în iarnă de o mutare la Al-Shabab SC în Kuweit, fiind monitorizat în continuare de arabi.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Dan LIXANDRU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 13 Apr. 2015, 16:12 Seria 2
Pe aceeași temă