Soluția lui Mititelu la falimentul Universității Craiova: „Înființăm altă echipă. Vom ajunge campionii României”

Marius ANGHEL 10 Apr. 2014, 01:16 Seria 2

Tribunalul Brașov a respins planul de reorganizare a FC Universitatea Craiova și echipa patronată de Adrian Mititelu a intrat în procedură de faliment. După ce a declarat că decizia este una abuzivă, Mititelu revine și spune că intenționează să înființeze o altă echipă: „Va fi campioană cu mine patron”.

„Nu văd cum nu se poate accepta acest plan de reorganizare. Mâine depunem recurs la Curtea de Apel Brașov. Nu pot să cred că un judecător a respins un plan de reorganizare aprobat de toți creditorii. E o decizie care nu are acoperire legală”, a declarat Mititelu la Sport.ro.

„Înființăm o nouă echipă”

„Vrem să înființăm o nouă echipă, iar din sezonul viitor să intrăm în Liga a 2-a. FRF are interesul să ne accepte, pentru că din cauza ei a intrat această echipă în faliment. Dacă Universitatea intră în faliment, clubul va fi radiat. Dacă înființăm o altă entitate sportivă, probabil intrăm în Liga a 2-a. Interesul celor de la FRF e ca paguba pentru noi să fie cât mai mică. O să vedeți că echipa asta va ajunge campioană a României cu mine patron”, a mai spus Adrian Mititelu.

FC Universitatea Craiova, cvadruplă campioană a României, a intrat în procedura de faliment, Tribunalul Brașov respingând, miercuri, planul de reorganizare în dosarul de insolvență al grupării oltene.

„Instanța a infirmat planul de reorganizare impus de debitoarea SC FC U Craiova SA și a dispus începerea procedurii de intrare în faliment și a numit în calitate de lichidator judiciar provizoriu Asociația de Insolvența SPRL București. De asemenea, Tribunalul Brașov a stabilit data de 17 septembrie pentru continuarea procedurii. Sentința poate fi atacată cu recurs în termen de 7 zile de la comunicare”, se menționează în soluția Tribunalului Brașov.

Finanțatorul Adrian Mititelu a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că măsura instanței este abuzivă. „Eu nu pot să înțeleg cum această instanță a respins un plan de reorganizare bine construit și care permitea creditorilor să își recupereze creanțele în totalitate. Este o decizie abuzivă a acestei judecătoare Simona Conț, care nu face altceva decât să favorizeze grupul de la Primăria Craiova”, a afirmat oficialul oltean.

Mititelu a menționat că va face recurs la Curtea de Apel Brașov. „Dacă această decizie rămâne așa Universitatea Craiova moare. Iar eu nu pot să permit așa ceva. Vom face recurs la Curtea de Apel Brașov împotriva acestei decizii. În cazul în care Universitatea intră în faliment, prejudiciul care i-a fost adus se triplează, iar acționarii se vor constitui părți în proces pentru a recupera”, a precizat Mititelu pentru MEDIAFAX.

Săptămâna trecută, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a luat act de decizia de retragere din toate competițiile a echipelor grupării FC Universitatea Craiova.

Echipa Universitatea Craiova, înființată în 1948, a câștigat de patru ori titlul de campioană, în sezoanele 1973/74, 1979/80, 1980/81, 1990/91, de șase ori Cupa României, 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1982/83, 1990/91, 1992/93 și a fost prima formație din România calificată în semifinalele unei competiții europene, Cupa UEFA, în sezonul 1982/1983.

Marius ANGHEL 10 Apr. 2014, 01:16 Seria 2
Pe aceeași temă