Scenarii peste scenarii pentru FC Brașov. „Stegarii” au încheiat în genunchi un campionat de coșmar și nu știu ce-i așteaptă în viitorul apropiat

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 May. 2016, 15:26 Actualizat: 30 May. 2016, 15:27 Seria 2
Scenarii peste scenarii pentru FC Brașov.  „Stegarii” au încheiat în genunchi un campionat de coșmar și nu știu ce-i așteaptă în viitorul apropiat

FC Brașov a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, și ultimul meci din play-off, scor 2-3 cu UTA Bătrâna Doamnă, rezultat care le permite arădenilor accesul la baraj. Meciul dintre cele două echipe a fost unul deschis, cu multe ocazii la cele două porți.

UTA a condus pe „Tineretului” cu 2-0 în minutul 57, dar brașovenii au revenit și au egalat grație reușitelor lui Bogdan Rusu (”58) și Avram, care a transformat un penalti scos de Horia Popa în minutul 75. Pe final, oaspeții au luat cu asalt poarta lui Iacob și au reușit să câștige grație golului lui Manea (”89), care a reluat din apropiere, după un corner executat de Burlă.

Gaz Metan Mediaș a promovat în Liga 1, UTA merge la baraj, iar FC Brașov a terminat pe locul 5 acest play-off, dar și un sezon de coșmar.

Ce urmează pentru FC Brașov? Multe scenarii și, deocamdată, nimic concret. Cert este că pe 22 iunie, Tribunalul Brașov ar putea pronunța intrarea în faliment a clubului. Se va încerca o amânare, însă un nou termen nu ar face decât să prelungească agonia. Cum nimeni nu se va putea angaja să plătească datoriile uriașe, cel mai probabil se va încerca formarea unei noi societăți.

O variantă plauzibilă ar fi aceea cu omul de afaceri Simon Maurer, care să se implice serios în noua societate, însă nu ca acționar principal, ci ca sponsor, și cu Vasile Dochița în conducerea executivă. Marea problemă ar fi însă eșalonul în care echipa ar fi înscrisă, pentru că, legal, noua societate ar trebui să-și înceapă activitatea în ultimul eșalon, ceea ce ar însemna campionatul onoare organizat de AJF Brașov. Cum la acest nivel sunt echipe care nu se înscriu în campionat, „noul FC Brașov” ar putea fi înscris în campionatul Ligii a 4-a. Dacă această variantă se va concretiza, acționarii clubului se vor înscrie la licitația care va fi organizată de lichidatorul SC FC Brașov SA și vor încerca să achiziționeze palmaresul, sigla și culorile clubului.

O altă variantă vehiculată ar fi formarea unei noi societăți în jurul clubului Unirea Tărlungeni, echipă care are șanse mari să continue și în sezonul viitor în Liga a 2-a, ținând cont de problemele uriașe cu care se confruntă echipe ca FCM Baia Mare, „U” Cluj, FC Brașov… În cazul acestei variante, cu un nou acționariat, „Unirea FCM Brașov Tărlungeni” ar juca pe „Tineretului”, iar echipa își va putea recăpăta identitatea doar în momentul în care se va organiza licitația lichidatorului.

Alte variante vehiculate ar fi aceea cu investitori străini, însă acestea țin de domeniul SF pentru că în ultima perioadă acestea s-au dovedit a fi simple fumigene.

„Din păcate este o zi tristă pentru fotbalul brașovean. Chiar nu vreau să fie comentarii asupra evoluției jucătorilor. Am jucat să câștigăm și nu am făcut nimic ca să câștige adversarul. Este prea puțin ce ne-am dorit să realizăm și nu mă refer doar la acest joc ci la întregul sezon. Nu știu ce urmează… Sper să fie bine”, a spus Adrian Szabo, un antrenor în lacrimi la finalul ultimului joc al „stegarilor”, pe fondul veseliei arădenilor, care au sărbătorit calificarea la baraj pe manele în vestiar, în jurul deja celebrei boxe a căpitanului Sorin Botiș.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 May. 2016, 15:26 Actualizat: 30 May. 2016, 15:27 Seria 2
Pe aceeași temă