Șansele la promovare se mențin cu o victorie cu Baia Mare. „Stegarii” par a avea o misiune facilă după ce FCM a rămas fără antrenor

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 13:07 Seria 2
Șansele la promovare se mențin cu o victorie cu Baia Mare.**

În ultimul meci al etapei a 4-a din play-off, „stegarii” joacă în această seară, de la ora 19:00, pe Stadionul Tineretului, cu FCM Baia Mare. Cu două eșecuri din trei meciuri din play-off, elevii lui Adrian Szabo și-au compromis în mare măsură șansele de a lupta pentru primul loc, poziție ce asigură promovarea directă. Cu o victorie în meciul cu FCM Baia Mare, brașovenii vor rămâne în cursa pentru locul doi ce duce la baraj.

Szabo: „Trebuie să câștigăm”

Antrenorul lui FC Brașov, Adrian Szabo, spune că în ciuda tuturor problemelor de lot cu care se confruntă, victoria este vitală în meciul cu băimărenii. „Va fi un duel între două echipe care au nevoie de puncte. Noi trebuie să câștigăm cele trei puncte pentru a ne menține speranțele de a prinde locul doi ce duce la baraj. Cu siguranță, vom avea un meci greu, pentru că cei de la Baia Mare vin după trei înfrângeri consecutive și vor dori să arate că nu aceasta este valoarea echipei. Important este să ne facem noi jocul și să luăm cele trei puncte. Marea problemă a noastră în play-off este defensiva. Este surprinzător pentru mine acest lucru, pentru că ne pregătim bine, dar în ultimele partide am încasat opt goluri”, a declarat antrenorul Adrian Szabo.

Pentru meciul din această seară, Szabo nu va putea conta pe Marian Marin suspendat, iar Vagner, Poverlovici și Bruno Madeira sunt accidentați.

Băimărenii au rămas fără antrenor

De cealaltă parte, băimărenii vin la Brașov fără antrenorul Dorin Toma, care a demisionat, astfel că la meciul de astăzi echipa va fi condusă de secundul Cristian Bogdan. Conform presei locale, Dorin Toma a decis să plece de la FCM Baia Mare după ce a avut o discuție aprinsă cu conducerea clubului. Toma a declarat că devenise imposibil să mai gestioneze situația de la echipă, în condițiile în care fotbaliștii sunt extrem de nemulțumiți că nu și-au mai primit banii de luni de zile. Pentru a mai detensiona atmosfera, șefii lui FCM Baia Mare au achitat ieri dimineață o primă restanță, dar situația rămâne în continuare extrem de delicată.

„Din câte se pare, situația este una dramatică, am ajuns chiar să ne rugăm de proprietarii locuințelor în care stăm să nu ne dea afară, pentru că n-au fost plătite chiriile de luni bune. Este foarte greu să faci performanță în asemenea condiții”, a declarat Bogdan Străuț, citat de maramedia.ro.

Fundașul băimărenilor spune că cei din conducerea clubului nu au dorit promovarea! „Cred că jucătorii și-au făcut datoria. Noi am atins obiectivul fixat, calificarea în play-off și ne-am dorit foarte mult și promovarea. Din păcate, din modul în care clubul s-a comportat cu noi înțelegem că nu s-a dorit acest lucru. Noi dorim să terminăm campionatul, dar acest lucru nu depinde de noi. Noi vrem să jucăm, pentru că de aceea ne-am apucat de fotbal, dar din păcate condițiile sunt precare”, a mai spus Bogdan Străuț, care alături de Claudiu Codoban și Sergiu Oltean a jucat în trecut pentru FC Brașov.

Străuț și Oltean au jucat pentru FC Brașov în Liga 1, iar Codoban a venit la Brașov în vara trecută, iar în iarnă s-a transferat la Baia Mare, unde a fost dorit insistent de antrenorul Dorin Toma.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 13:07 Seria 2
Pe aceeași temă