Rufă vrea ca lucrurile să revină la normal la Metalul Reșița: „Sunt dispus să îmi cer și scuze față de primar”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2015, 19:19 Seria 2
Rufă vrea ca lucrurile să revină la normal la Metalul Reșița:**

Ultima întâlnire dintre reprezentanții municipalității reșițene și oamenii lui Cătălin Rufă, patronul clubului Metalul Reșița, cu privire la viitorul echipei nu a adus niciun rezultat. Primarul Mihai Stepanescu a declarat atunci că dorește continuare parteneriatului cu omul de afaceri bucureștean, însă nu în orice condiții. Edilul a menționat că susținerea financiară va fi de doar 4 miliarde de lei vechi pentru un an competițional, față de cele 12 din înțelegerea inițială, valabilă încă 47 de ani, dar s-a propus și analizarea variantei ca Rufă să cumpere de la Consiliul Local o parte din pachetul de 49 la sută din acțiuni. În replică, avocata acționarului majoritar a întrebat dacă nu cumva municipalitatea ar fi interesată să cumpere de la Cătălin Rufă și că se așteaptă o ofertă scrisă pentru a se cunoaște exact prețul plecării din Valea Domanului.

Neînțelegerile fac astfel ca viitorul clubului Metalul Reșița să fie nesigur, pregătirele pentru noul sezon vor începe în câteva zile, în timp ce la gruparea din Caraș-Severin nu se întrevede nicio rezolvare a problemelor dintre Cătălin Rufă și Mihai Stepanescu. Patronul echipei a spus, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la radio Sport Total FM că este pregătit să facă pace cu primarul pentru ca situația critică de la Metalul să revină la normal.

„Am înțeles că marți o să fie o ședință a Consiliului Local în care se va discuta clar dacă se mai dorește continuarea proiectului început în urmă cu doi ani. Din ce știu, a fost un control de la Curtea de Conturi care s-a terminat ieri. Probabil că se așteaptă răspunsul. Din ce informații am, lucrurile sunt în regulă. Sper ca și la noi lucrurile să intre în normal și să facem din nou o echipă care să se bată la primele locuri. Eu zic că 100 la sută voi continua aici. Nu aș putea estima și procentul consilierilor de a continua. Sunt scindați acolo, unii doresc să continue, alții nu”, a spus Rufă, care s-a și gândit la un înlocuitor pentru Daniel Oprița: „Cred că Marian Pană este favorit. Ar merita să încerce încă o dată să promoveze. Jucători sunt la final de contract, dar toți așteaptă să se rezolve situația, pentru că s-a format o familie acolo. Eu îmi doresc să rămână tot lotul, puțin îmbunătățit”.

„Ambițiile au fost mari și din partea mea și din partea domnului primar”

Rufă are însă mai multe planuri în cazul în care nu ajunge la un acord cu autoritățile locale reșițene. E chiar dispus să-și ceară scuze față de primar pentru ca totul să revină la normal, așa cum a fost la început, în urmă cu doi ani, când echipa se muta de la Vâlcea la Reșița.

„Există și un plan B și C în condițiile în care nu ne înțelegem cu Reșița. Nu o să stăm să ne umilim acolo. Cred că s-a mers prea departe. Îmi doresc ca lucrurile să ia final într-un fel sau altul. Noi avem de primit 5,5 miliarde de la primărie, iar datoriile noastre sunt de cinci miliarde. Dacă vom primi banii aceia totul va fi în regulă, vom fi cu toate plățile la zi. Datoriile către jucători sunt de maxim două miliarde. Nu sunt greu de rezolvat. Dacă vindem un jucător – doi, lucrurile se pot rezolva. Ambițiile au fost mari și din partea mea și din partea domnului primar. Eu sunt dispus să îmi cer și scuze, dacă e nevoie, față de primar, dacă am greșit cu ceva, și să revină lucrurile la normal”, a mai spus Cătălin Rufă în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Marius ANGHEL 27 Jun. 2015, 19:19 Seria 2
Pe aceeași temă