Rufă: „Nu m-am băgat niciodată peste Alex. Probabil a acumulat niște frustrări”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Sep. 2013, 15:10 Actualizat: 18 Sep. 2013, 15:11 Seria 2

Acționarul majoritar și, totodată, președintele CS Metalul Reșița, Cătălin Rufă, a vorbit într-un interviu acordat pentru Express de Banat despre plecarea antrenorului Alexandru Pelici.

– Domnule Rufă, Alex Pelici a renunțat la echipă după numai două etape. Ce s-a întâmplat?
– Da, este real, din nefericire e real. Ce să zic?! Nu s-a întâmplat nimic, noi nu avem ce să ne reproșăm în relația cu dumnealui. Am avut niște discuții normale între conducere și… de fapt, au fost între mine și dumnealui. Nu i-am reproșat nimic, chiar l-am îmbărbătat. Probabil a acumulat niște frustrări, că nu i-a ieșit ce își dorea de la acest început de campionat. Știe că echipa asta poate mai mult și atunci, posibil, a simțit o nemulțumire, dar nu era cazul. Știam de sâmbătă că este supărat, am așteptat până astăzi ca să se calmeze, l-am rugat și eu, și domnul primar, am insistat, dar nu știu ce să zic. Îmi pare rău, pentru că este unul dintre marii antrenori ai României. Regret că nu mai continuă cu noi, este o pierdere imensă.

– Dacă nu sunt probleme mai grave la mijloc, există cumva posibilitatea să revină asupra deciziei?
– Nu mai e nicio șansă să vină. L-am rugat și pe domnul primar, a insistat și dânsul, dar m-a sunat și mi-a spus că trebuie să facem altceva, că nu se mai poate și nu mai vrea.

– Concret, ce l-a supărat atât de tare încât să demisioneze?
– L-a deranjat faptul că am spus eu că jocul ar trebui să fie mai consistent și când spun consistent mă gândeam la pase, să paseze mai mult. A fost o remarcă, nicidecum un reproș că s-au pierdut puncte. Am avut o discuție cu el înaintea începerii campionatului și i-am spus, Alex, poți să pierzi și cinci meciuri, eu știu ce valoare ai tu, știu ce valoare au jucătorii, este posibil să pierdem pe lipsă de acomodare, dar sută la sută vor veni rezultatele. Nu se pune problema de demisie, de supărare pe seama rezultatelor, mai cu seamă că ce s-a întâmplat la meciul cu Olimpia Satu Mare se întâmplă odată la cinci ani în fotbalul mondial, asta nu se întâmplă lunar sau săptămânal. Cred că s-a supărat foarte tare din cauza rezultatului, este un tip care se consumă foarte tare, are un caracter frumos, este un tip cumsecade. Această discuție a avut loc duminică, când ar fi trebuit să fim cu toții mai calmi, să ne canalizăm pe următorul meci, să rezolvăm problemele care au fost, dar eu nu i-am reproșat nimic și nici nu am să îi reproșez și chiar și acuma daca vrea să revină, să revină.

– V-ați băgat peste antrenor, i-ați impus anumite lucruri în ceea ce privește alcătuirea echipei sau sistemul de joc? Sau e posibil să fi interpretat astfel discuția cu dumneavoastră?
– Nu m-am băgat niciodată peste Alex, pretenția mea a fost să fiu de față când se alcătuiește lotul și asta o să o am cu fiecare antrenor.

N.R. Ultimele trei întrebări îl vizează și pe Alin Artimon, antrenor care aseară, atunci când a fost făcut interviul, era dat ca tehnician al Metalului. Astăzi Artimon a refuzat să mai preia echipa reșițeană.

– Ați găsit repede un înlocuitor pentru Alex Pelici. E sută la sută sigur că echipa va fi condusă de Alin Artimon?
– Chiar azi am discutat cu altcineva, că nu avea rost să aștept. Eu am vorbit cu domnul Artimon și am considerat că trebuie să aducem un antrenor care cunoaște jucătorii, un antrenor experimentat și, din punctul meu de vedere, Alin este omul potrivit. Mai ales că este apreciat în zonă, are o carte de vizită remarcabilă pentru liga a doua și rezultate foarte bune în liga secundă. Chiar dacă nu i-a ieșit la Farul, el preia o echipă bună, bine antrenată fizic de Alex și sunt convins că vor veni rezultatele. Că nu vin în etapa următoare, că nu vin peste două, dar vor veni rezultatele. Alin și-a dat acordul și mâine este așteptat la Reșița.

– Alex Pelici era foarte agreat de primarul Mihai Stepanescu. V-ați consultat cu dumnealui în ceea ce-l privește pe Alin Artimon?
– În alegerea lui Artimon m-am consultat și cu domnul primar, i-am spus ce variante sunt și nu am vrut să risc, i-am spus că Alin este un antrenor foarte bun, cu experiență, care cunoaște seria, jucătorii. Domnul primar a vorbit cu Alex și a spus că nu îl poate convinge și logic că agreează această soluție.

– Ați mai avut și alți antrenori în vedere sau Artimon a fost singura variantă la care v-ați gândit?
– Au mai fost în discuție domnul Gherman, care a antrenat la Unirea Alba Iulia, și domnul Barbu, fost la Deva. La ei ne-am gândit, dar eu consider că am făcut alegerea cea bună cu Alin.

Ghiorghioni îi cere lui Stepanescu să-și folosească pilele pe care le are la Victor Ponta. În interesul fotbalului reșițean!

Edilul-șef al Reșiței a readus ieri în discuție promisiunea pe care au făcut-o reprezentanții Consiliului Județean, aceea că se vor implica în susținerea unei echipe de fotbal de nivelul Ligii a II-a. Astăzi, a venit replica lui Ghiorghioni.

Plecarea lui Alex Pelici de pe banca tehnică a tensionat atmosfera în Valea Domanului după numai două etape. Pe lângă schimbarea antrenorului mai sunt și alte aspecte care pun deja sub semnul întrebării reușita proiectului prin care se intenționează revigorarea fotbalului reșițean. Primarul Mihai Stepanescu a amintit ieri faptul că, în ciuda promisiunilor primite, echipa nu se bucură, cel puțin deocamdată, de sprijinul Consiliului Județean. „Îi rog pe toți cei care au promis că dau bani să o facă”, a spus primarul.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, a ținut să lămurească lucrurile cu privire la implicarea administrației județene în susținerea sportului de performanță. „Consiliul Județean Caraș-Severin susține o echipă de handbal de prima Ligă și nu costă puțin. În fapt, ne costă pe noi, cetățenii Caraș-Severinului, și sperăm să o susținem în continuare”, a declarat Ghiorghioni.

Legat de proiectul „Metalul Reșița”, acesta a spus că implicarea Consiliului Județean depinde într-o oarecare măsură chiar de primarul Reșiței. „În legătură cu echipa de fotbal de Divizia a II-a, Consiliul Județean Caraș-Severin își menține promisiunile, ele au fost făcute în contextul unei atât de așteptate rectificări bugetare, o rectificare care sperăm că va fi suținută și de primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, un apropiat al socrului premierului Ponta, senatorul Ilie Sârbu”, a adăugat Ionesie Ghiorghioni.

Sursa: Express de Banat

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Sep. 2013, 15:10 Actualizat: 18 Sep. 2013, 15:11 Seria 2
Pe aceeași temă