Rufă e gata să renunțe la Metalul, pentru prețul corect. „Nu pot fi înlăturat din Valea Domanului, pentru că în momentul ăsta sunt acționar majoritar”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2014, 19:22 Seria 2
Rufă e gata să renunțe la Metalul, pentru prețul corect.**
  • Patronul rosso-nerilor nu se mai simte dorit la Reșița, deși el este numărul unu în club. Cătălin Rufă a anunțat pentru Express de Banat că este dispus să renunțe la Metalul. Pentru prețul corect!


Convocarea pe care primarul Mihai Stepanescu i-a lansat-o lui Cătălin Rufă prin intermediul presei, și nu telefonic sau în scris, pentru a participa astăzi la Adunarea Generală a Acționarilor, care are loc la sediul clubului CS Metalul Reșița, a confirmat faptul că lucrurile nu mai merg la fel de bine la nivelul acționariatului din Valea Domanului ca în vara anului trecut. Edilul-șef a sugerat într-o declarație de presă că se cam îndoiește de posibilitățile financiare ale lui Cătălin Rufă de a susține o echipă la acest nivel. Trupa lui Daniel Oprița e pe locul secund în clasament, dar evoluțiile constant bune și valoarea lotului de jucători ne dau speranțe chiar la mai mult, la promovarea în Liga I. Problema este că obligațiile lui Cătălin Rufă nu prea sunt legate de susținerea financiară a clubului.

Rufă cu echipa, municipalitatea cu banii

Omul care a readus Reșița pe harta Ligii a II-a a fotbalului românesc după foarte mulți ani de absență a explicat cum stau lucrurile și ce anume l-a determinat pe primarul Stepanescu să se plângă în mass-media. „Obligațiile mele nu sunt de ordin financiar, ci de ordin sportiv. Consiliul Local și-a respectat obligațiile, chiar dacă au fost mici întârzieri. Nu văd cine are interes să strice liniștea de la echipă. Domnul primar e alimentat de cineva, probabil că i se spun tot felul de tâmpenii. Pe mine mă bucură interesul domnului primar, probabil că încearcă să atragă și alte persoane lângă echipă. Cred că ăsta este scopul. Poate că domnul primar și-a dat seama că e nevoie de mai mulți bani și știe că de la primărie nu poate da mai mulți. Probabil că se dorește cooptarea unor oameni cu bani lângă echipă, lucru pe care eu îl consider benefic”, a declarat Rufă, deținătorul a 51 la sută din acțiunile societății.

Acțiunile lui Rufă sunt de vânzare!

Patronul Metalul este convins că atitudinea lui Stepanescu nu este deloc întâmplătoare și susține că e gata să lase clubul pe mâinile altcuiva. Dar mai întâi să-și recupereze investițiile făcute în Damila Măciuca și Metalul Reșița! „Fum fără foc nu iese. Cătălin Rufă nu poate fi înlăturat din Valea Domanului, pentru că în momentul ăsta e acționar majoritar. Investiția mea e veche, de vreo șase ani. Eu cred că e cineva interesat de preluarea echipei, altfel nu-mi explic de unde toate astea atât timp cât există un contract clar. Dacă există cineva cu putere financiară mai mare decât a mea dispus să investească în fotbal și se dovedește a fi un om serios eu sunt dispus să-i vând acțiunile mele pentru binele fotbalului reșițean. Dacă există cineva dispus să cumpere de la mine pe suma pe care eu consider că o valorează acțiunile mele, nu am nimic împotrivă”, a explicat Rufă.

Acesta nu a făcut deocamdată o evaluare a părților sale sociale, dar oamenii din fotbalul românesc vorbesc de 1,5-2 milioane de euro.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 13 Nov. 2014, 19:22 Seria 2
Pe aceeași temă