Robu apelează la planul „B”! Primarul Timișoarei încă mai speră că Poli va juca în Liga a II-a

15 Jun. 2012, 14:25 Seria 2
Robu apelează la planul

Sfatul lui Marian Iancu pentru cei care se vor ocupa de acum înainte de Poli este acela de a începe din ultimul eșalon, pentru a scăpa de datoriile actualei societăți și pentru a putea șterge petele lăsate de „ingineria” din 2002, când AEK s-a mutat la Timișoara.

Până și suporterii s-au împăcat cu ideea că Poli nu va mai juca nici măcar în liga secundă, deoarece este nevoie de un sacrificiu financiar enorm pentru ca actuala societate să fie ținută în viață.

Cu toate acestea, Nicolae Robu le dă noi speranțe poliștilor. Noul primar al Timișoarei crede că poate prelua clubul de la Marian Iancu în timp record, înainte ca pericolul iminent al depunctării sau al dezafilierii să se concretizeze. „Mă voi preocupa să revigorez Politehnica Timișoara, astfel încât echipa să ajungă în Liga I cât mai repede cu putință. Nu vă pot spune de pe acum care va fi formula. În timpul cel mai scurt, poate chiar săptămâna viitoare, am promisiunea de la domnul Iancu că palmaresul va fi transferat către Universitatea Politehnica. Este puțin probabil să se poată continua pe actuala Poli cu datoriile de acum, dar dacă domnul Iancu renunță la datoriile pe care clubul le are către dânsul, am putea discuta despre preluarea clubului. Ultima soluție ar fi să plecăm de la zero, pentru că eu nu îmi doresc ca, la finalul mandatului meu de primar, Poli să fie altundeva decât în prima ligă”, a declarat Robu.

Planul primarului este foarte greu de pus în practică. Poli are datorii de circa 10 milioane de euro, iar jumătate dintre acestea sunt către societățile lui Iancu. Robu intenționează să preia clubul în doar câteva săptămâni, după ce vechea administrație nu a reușit acest lucru, după jumătate de an de tergiversări.

„Mai există o variantă, să jucăm în liga a doua și să nu avem drept de promovare trei ani. Ar fi mai bine decât să jucăm în Divizia D, pentru că ar veni mai multă lume la meciuri. În plus, nu ai certitudinea că în doi ani promovezi din D în C și din C în B”, a mai spus Nicolae Robu.

Articol scris de Radu FAUR

15 Jun. 2012, 14:25 Seria 2
Pe aceeași temă