Puștiul Vâlcii urmărit de cluburi din Anglia a debutat în Liga 2, la doar 15 ani. Are 1,97 metri și e asemănat de antrenorul său cu Silviu Lung senior

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 16:39 Seria 2
Puștiul Vâlcii urmărit de cluburi din Anglia a debutat în Liga 2, la doar 15 ani.** Are 1,97 metri și e asemănat de antrenorul său cu Silviu Lung senior

Meciul de sâmbătă dimineață, din prima etapă a play-out-ului, cu Metalul Reșița nu a fost cel de debut în Liga 2 doar pentru noul antrenor al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Adrian Dulcea, ci și pentru un tânăr jucător al oltenilor. Portarul Alexandru Marinoiu (15 ani) a debutat în eșalonul secund, el fiind introdus pe teren în minutul 87 în locul lui Călin Fildan, la scorul de 2-0 pentru Vâlcea, rezultat care a fost și cel final.

La doar 15 ani, portarul CSM-ului are o înălțime impresionantă, de 1,97 metri și atunci când a atins balonul, a fost aplaudat de colegii săi din tribună, în frunte cu Florin Costea.

„A fost un joc care ne-a permis să facem acest lucru și mă bucur că am avut posibilitatea să dăm șansa unui copil atât de tânăr să facă pasul spre Liga a 2-a.  De aici depinde foarte mult de cum va munci și cum va fi preocupat să crească. Depinde doar de el”, a spus antrenorul Adrian Dulcea la conferința de presă susținută după joc.

„Seamănă cu Silviu Lung senior, așa îl văd eu”

Antrenorul său, Robert Tufiși, îl aseamănă pe Alexandru Marinoiu cu un fost mare internațional. „Marinoiu seamănă cu Silviu Lung senior, așa îl văd eu, iese bine pe centrări, are 1,97 metri și 47 jumătate la picior. Patru portari debutați de mine în Liga a 2-a în șase ani este o realizare bună, Brănescu, Prvulovic, Chiriță și Marinoiu, pe toți i-am luat de zero. Mai avem Popa, Sporea și Vocilă, portarii noștri, care sunt și ei foarte talentați, primul apără la juniori, ceilalți la Liga a IV-a. Pe partea asta, de promovare a portarilor am colaborat foarte bine cu managerul Lucian Munteanu, un mare merit îi aparține și lui”, a spus Robert Tufiși.

Managerul Lucian Munteanu a anunțat cu două săptămâni în urmă la ProSport Live că tânărul goalkeeper este urmărit deja de câteva cluburi din Anglia, Arsenal fiind unul dintre ele, și ar putea face pasul spre fotbalul profesionist, așa cum a făcut cu ani în urmă și Laurențiu Brănescu. „Alexandru Marinoiu și Robert Popa sunt doi fotbaliști de care cu siguranță vom mai auzi. Marinoiu are 1,97 m la 15 ani și este monitorizat de câteva cluburi din Anglia, nu vă pot spune despre ce echipe este vorba, dar suntem bucuroși că atragem atenția cluburilor mari vis-a-vis de jucătorii pe care îi creștem”, a declarat Lucian Munteanu la ProSport LIVE.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Apr. 2016, 16:39 Seria 2
Pe aceeași temă