Promovarea, obiectiv clar pentru noua CSM

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 18:44 Seria 2

Conducerea CSM Râmnicu Vâlcea a susținut azi, la Primărie, o conferință de presă, la care au luat parte patronul Dan Nițu, stafful de conducere format din Lucian Munteanu, Bogdan Medrea și Gheorghe Constantin, antrenorul Claudiu Niculescu, jucătorii Florin Matache și Ionuț Stoica, alături de viceprimarul Eduard Vârlan.

Mutată cu totul în Zăvoi, unde Dan Nițu a preluat CSM-ul, fosta Damila are ca obiectiv prioritar promovarea în primul eșalon.

După două săptămâni de cantonameat la Alba Iulia, antrenorul Claudiu Niculescu este optimist și are încredere în elevii săi. „Am devenit echipa orașului, sperăm să ne asimileze repede, ne dorim cu toții un singur țel, anume de a ajunge în Liga I. E păcat ca un oraș ca Vâlcea, care a avut tradiție în fotbal prin Chimia, să se zbată de 20 de ani în eșaloanele inferioare. Poate suporterii vor fi reticenți la început, erau obișnuiți cu altă echipă, dar să fie convinși că și noi cei care am venit aici vom face totul să îi mulțumim și să promovăm. Va fi foarte greu, presiunea devine uriașă, responsabilitate și mai mare, dar ne-am înhămat cu curaj la această luptă. Nu mă tem de nicio echipă din serie, cu atât mai puțin de cele două Craiove, dar eu cunosc doar Universitatea lui Mititelu, acolo m-am lansat. Am mare încredere în echipa mea și sunt convins că va face performnață. Sunt mulțumit de tranferurile care le-am făcut, probabil vor mai veni 1-2 jucători, acum ne concentrăm pe începutul de sezon. Eu aș prefera sistemul italian, cu o singură serie de Liga a II-a de 20 echipe și să promoveze primele patru, dar ar fi deplasări foarte lungi, la noi e stabilitate, dar multe echipe nu și le-ar permite”.

Senatorul Dan Nițu spune că, în urmă cu trei ani, nu a avut curajul să preia echipa fanion, CSM. „Acum trei ani am fost invitat să preiau CSM, dar nu aveam experiență în fotbal și mi-a fost frică să preiau echipă de Liga a II-a, am preferat să o luăm încet, încet, cu Damila și am făcut performanță. Acum, este momentul în care credem cu toții că putem face performanță, noi trebuie să fim la anul în Liga I. Cu siguranță vom promova, dar trebuie să avem parteneri serioși ca Primăria, dar sper să vină alături de noi și Consiliul Județean. Ținta e să fim la fel de cunoscuți cum a fost echipa de handbal Oltchim!”.

Fostul șef al CCA, Gheorghe Constantin va aduce un plus important în stafful de conducere. „Am emoții că revin la Vâlcea, îi mulțumesc domnului Nițu pentru propunerea de a lucra pentru fotbalul vâlcean, îmi doream acest lucru. Sper să vină cât mai mulți spectatori, sponsori, investitori și îmi doresc ca echipa să revină în Liga I. Dacă va promova, meritul va fi al antrenorulului și jucătorilor, dacă va fi altfel, conducerea va fi de vină. Vom profita de stabilitatea financiară și de valoarea lotului, restul depinde de priceperea antrenorului. Vrem să punem la dispoziția antrenorilor și echipei tot ce are nevoie. Sper să pornim din start altfel decât anul trecut, când Damila era tratată ca o nou-promovată, suntem conștienți că celelalte echipe ne vor trata altfel. Vom face totul posibil ca la final să fim pe unul din primele două locuri” a declarat Costică Vâlcea, cel care a contribuit cu ani în urmă la înființarea clubului.

„Sunt la prima conferință de acest gen, am și eu emoții. Am participat la proiectul Damila din Liga a IV-a și am ajuns în Liga a II-a, trebuie să uităm ce a fost, acum vorbim de noul proiect CSM, la care sunt onorat că particip. Odată cu venirea în Zăvoi, sperăm să aducă un plus echipei, de azi cuvântul care primează este performanța, mă bazez pe nucleu care a rămas din vechea Damila, dar am reușit să facem niște achiziții care sperăm să dea ramdament. Sperăm ca sportul vâlcean să revină pe hartă, să umplem golul lăsat de dispariția echipei de handbal, pentru asta avem nevoie de susținerea tuturor” a explicat managerul gneral Lucian Munteanu.

„Așa cum ne dorim să ne facem o echipă puternică la nivel de jucători,  la fel ne dorim și la nivel de  staff  administrativ. Ne bucură prezența domnului Constantin, prin experiența dânsului și puterea noastră de muncă, sper să luăm cele mai bune decizii și la final să ne bucurăm cu toții de îndeplinirea obiectivului. Am dat comandă de un echipament nou cu însemnele CSM-ului, culorile rămân alb și albastru” a anunțat directorul general adjunct Bogdan Medrea.

Căpitanul Ionuț Stoica este fericit pentru mutarea echipei în Zăvoi. „Suntem bucuroși că jucăm la Rm.Vâlcea, pe un stadion frumos și un public minunat. Am găsit stabilitate financiară puternică, o conducere minunată, sper ca în scurt timp să reușim să ajungem în Liga I”. „Obiectivul este clar, toți jucătorii ne dorim să jucăm în elita fotbalului românesc, Rm.Vâlcea merită o echipă în prima ligă” a susținut și Matache.

Viceprimarul Eduard Vârlan este reprezentantul Primăriei la echipa din Zăvoi. „Îl asigur pe domnul Nițu că Primăria va fi alături de această echipă nouă și sperăm într-o reușită. Dacă se promovează, trebuie rezolvată problema bazei sportive, care nu este în cea mai bună stare, să fie adusă la standardele Ligii I. Remarc curajul domnului Nițu de  a prelua un club cu datorii destul de mari și a își propune imediat promovarea. Terenul putea fi deja gata cu fonduri de la Federație, care dădea jumătate din bani, Primăria dădea jumătate, dar nu s-a dorit” a spus vicele Vârlan.

Echipa pregătită de Claudiu Niculescu va susține luni seara primul antrenament în Zăvoi.

Articol și foto de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 18:44 Seria 2
Pe aceeași temă