Probleme pentru antrenorul lui FC Bihor! Niculescu a fost audiat timp de peste patru ore la DIICOT Cluj

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Dec. 2012, 14:32 Actualizat: 13 Dec. 2012, 14:35 Seria 2

Fostul jucător și antrenor al „U” Cluj Claudiu Niculescu a fost audiat, joi, la DIICOT Cluj, timp de peste patru ore, ca martor în dosarul privind prejudicierea clubului de fotbal „U” Cluj cu 11 milioane de euro prin transferul unor jucători, el nedorind să facă declarații despre caz.

Claudiu Niculescu, fost jucător și antrenor al „U” Cluj, a fost audiat la DIICOT Cluj timp de peste patru ore în dosarul privind prejudicierea clubului de fotbal „U” Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ieșirea de la audieri, el a afirmat că a primit înștiințare, s-a prezentat de bunăvoie la DIICOT și nu are alte declarații de făcut.

Claudiu Niculescu, fost jucător și fost antrenor al „U” Cluj, în prezent antrenor al FC Bihor din Liga a II-a, a fost citat în calitate de martor în dosarul privind prejudicierea clubului de fotbal „U” Cluj cu 11 milioane de euro prin transferul unor jucători de la acest club la Petrolul Ploiești.

Niculescu a fost audiat de procurorii DIICOT Cluj.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în perioada următoare urmează să fie audiați fotbaliști de la Petrolul Ploiești.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) informa că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acționat în scopul obținerii unor beneficii financiare substanțiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Poliția Română preciza că sportivii sunt înregistrați la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arăta Poliția Română.

În 14 noiembrie, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul Cluj, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au făcut două percheziții la sediile a două cluburi sportive, informa Poliția Română.

Perchezițiile au vizat ridicarea unor înscrisuri și documente, precum și identificarea tuturor persoanelor implicate și a participației acestora, într-un caz de delapidare.

Concret, în 9 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca-Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor s-au sesizat din oficiu cu privire la existența în cadrul unui club sportiv din județul Cluj a unui grup infracțional organizat ce a acționat în vederea delapidării clubului.

Cauza a fost înaintată la DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj pentru competentă soluționare.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus începerea urmăririi penale «in rem», sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inițiere/constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 și 3 din Legea 39/2003 și art.215 indice 1 al.1, 2 Cod penal”, se arăta într-un comunicat al DIICOT.

Concret, potrivit DIICOT, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acționat în scopul obținerii unor beneficii financiare substanțiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

„Transferul cu titlu gratuit al unor jucători cotați pe piață cu o valoare ridicată, estimată la aproximativ 11.000.000 de euro și care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziției, în contextul unei situații financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate”, arăta DIICOT.

Procurorii DIICOT au efectuat percheziții în municipiile Cluj – Napoca și Ploiești, la sediile sociale ale celor două cluburi sportive, în vederea ridicării de documente și alte mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj a obținut autorizație de percheziție de la instanța clujeană într-un caz în care s-a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave, referitor la transferarea cu titlu gratuit a mai multor fotbaliști între cluburile U Cluj și Petrolul Ploiești, informau surse judiciare.

Finanțatorul Universității Cluj, Florian Walter, a anunțat, la finalul sezonului 2011/2012, că părăsește gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploiești, club la care dorește să se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamăgit de autoritățile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat în susținerea echipei.

În vara acestui an, Petrolul Ploiești a transferat cincisprezece fotbaliști de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundaș, 25 ani), George Galamaz (fundaș, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaș, 27 ani), Constantin Grecu (fundaș, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaș, 29 ani), Laurențiu Marinescu (mijlocaș, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaș, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaș, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocaș, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocaș, 23 ani) și Ionuț Neag (fundaș, 18 ani).

În 5 decembrie, fostul patron al „U” Cluj Florian Walter a fost audiat de procurorii DIICOT Cluj în acest dosar timp de peste două ore și jumătate.

Prim-procurorul DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, declara atunci că Walter a dat o declarație legată de dosarul transferului unor jucători ai „U” Cluj.

„Florian Walter a fost audiat la DIICOT Cluj circa două ore și jumătate și a dat o declarație în dosarul transferului unor jucători ai «U» Cluj, prejudiciul constatat adus clubului fiind estimat la 11 milioane de euro. Pe parcursul urmăririi penale, care a început, poate exista o situație în care acesta ar mai putea fi audiat, dar nu s-a stabilit o altă dată”, spunea Hrudei.

La ieșirea de la sediul DIICOT Cluj, Walter nu a făcut nicio declarație.

Sursa: Mediafax

Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Dec. 2012, 14:32 Actualizat: 13 Dec. 2012, 14:35 Seria 2
Pe aceeași temă