Probleme fără precedent în lotul echipei FC Bihor. Silaghi are doar 12 jucători de câmp apți pentru ultimul meci al sezonului: „Efectiv nu știu cum o să arate primul unsprezece”

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 18:06 Seria 2
Probleme fără precedent în lotul echipei FC Bihor.** Silaghi are doar 12 jucători de câmp apți pentru ultimul meci al sezonului:

Scapată de emoțiile retrogradării după retragerea echipei FC Olt, dar și pentru încă aproape cinci luni de faliment, gruparea orădeană FC Bihor încheie sezonul Ligii 2 cu un meci pe teren propriu. Sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” vine CSM Râmnicu Vâlcea, formația antrenată de Alexandru Pelici, primul tehnician al lui FC Bihor din acest campionat care tocmai se află pe terminate.

Liderul play-out-ului Seriei a II-a vine la Oradea pentru a-și apăra poziția, iar gazdele au misiunea de a oferi spectatorilor o ultimă impresie bună. Impresie care s-ar putea să nu le iasă, deoarece tehnicianul Gheorghe Silaghi are probleme multiple în lot. Conform site-ului oficial al clubului, FC Bihor se află în ipostaza de a avea doar 14 jucători apți pentru această ultimă dispută din sezonul 2014-2015 al Ligii 2. Asta deoarece Pascariu, Cr. Cigan, Fl. Lazăr, Bactăr și Haș sunt accidentați, Mihuț și Fl. Pop, suspendați, I. Cuc, V. Petricău și S. Mune sunt plecați cu școlile la Cupa Liceelor, de la Baia Mare (acțiune obligatorie din partea școlilor), A. Ludușan și-a depus memoriu la Federație, iar Zs. Lukacs din cauza problemelor de disciplină nu va face parte din lot.

Astfel, Silaghi se va putea baza doar pe 14 fotbaliști, din care trei sunt portari, Fildan, Sălăjan și Barabaș. Jucători de câmp sunt: Letan, Țoca, A. Achim, Lorincz, Ember, Cr. Andor, Sorian, Dobrescu, I. Ban, Negrea și Zanardini. Un al 15-lea va fi Negrea de la echipa a doua, el fiind singurul cu viza de la Federație.

„Într-o asemenea situație ingrată n-am fost în viața mea și nu aș dori niciunui antrenor să apară. Numărul mare de jucători absenți, vă dați seama că ne face să ne propunem un rezultat cât mai acceptabil, dată fiind situația cu care ne confruntăm. Efectiv nu știu cum o să arate primul unsprezece. Nu putem decât să sperăm că cei care sunt valizi să facă tot posibilul ca să ne despărțim cât mai onorabil de proprii spectatori. Aștept înțelegere și multă susținere din partea suporterilor”, a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi la conferința de presă premergătoare meciului.

Totuși, FC Bihor ar putea fi salvată de un rezultat dezastruos dacă și antrenorul adversarilor va trimite pe teren mai mulți juniori. Pelici a contribuit în ultimele runde la debutul în Liga 2 a mai multor copii din lot, iar acum ar avea oportunitatea de a le da și altora această șansă.

Și pentru acest ultim joc din campionat conducerea echipei FC Bihor face un apel către fani să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a-i ajuta să plătească baremul de arbitraj. Din banii obținuți pe bilete, orădenii vor achita cheltuiele cu organizarea disputei. Ca la jocurile anterioare, biletul de intrare la meci va fi de 10 lei, gratuitate având doar copii sub 14 ani.

Marius ANGHEL 07 May. 2015, 18:06 Seria 2
Pe aceeași temă