Prima victorie a Metalului în acest sezon a coincis cu mai multe premiere pentru Liga 2. Reșițenii plusează la capitolul stranieri

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 17:21 Seria 2

Primul meci al rundei a 10-a a Ligii 2, cel dintre Metalul Reșița și Unirea Tărlungeni, disputat vineri, de la ora 13:00, a produs mai multe premiere în această ediție de campionat, informează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Prima premieră este reprezentată de victoria Metalului. Gruparea antrenată de Eugen Trică a bifat în etapa a 10-a primul succes din ediția 2015-2016 a Ligii 2, după 3-1 cu Unirea Tărlungeni. După ce juniorul Monea (4) a deschis scorul pentru brașoveni, Skaparas (40) a egalat înainte de pauză pentru gazde. Feher (68) și Maissiat (73) au punctat și ei în partea secundă pentru rosso-neri, astfel că aceștia au spart gheața și au luat toate punctele, o performanță în acest sezon.

Doi marcatori străini în același meci

Succesul dintâi al Metalului a coincis cu alte câteva recorduri inedite înregistrate de formația reșițeană. Formația din Valea Domanului este prima din acest campionat care a avut doi marcatori străini în același meci. Francezul Anthony Maissiat (foto principal, nr. 5) a dat primul său gol de când joacă în România, devenind deasemenea al doisprezecelea străin care înscrie în acest sezon al competiției. Evangelos Skaparas (foto interior 1, nr. 8) e celălalt jucător fără cetățenie română care a marcat cu Unirea.

Clasamentul marcatorilor de peste hotare este condus de brazilianul Roberto Ayza (Mioveni), cu trei goluri, urmat de trei atacanți cu câte două reușite: nigerianul Kuku (Academica Clinceni), albanezul Llullaku (Gaz Metan) și greco-germanul Skaparas (Metalul). Cu câte o reușită figurează cehul Josl, congolezul N’Koyi, spaniolul Robusté (toți Rapid București), italianul Figliomeni (Gaz Metan), senegalezul Issa Thiaw (Șoimii), centrafricano-românul Calvin (Mioveni), francezii Guehi (foto interior 2, nr. 17) și Maissiat (ambii Metalul).

Kololo, al șaselea stranier care debutează la Metalul

FRF.ro mai scrie că duelul cu Unirea a consemnat debutul unui nou străin în tabăra reșițenilor, care sunt liderii absoluți ai seriei a doua la acest capitol, la care au ajuns la cota 6. Este vorba de portarul congolez N’Sendo-Minu Kololo (foto), care a împlinit 25 de ani pe 3 iulie și al treilea goalkeeper folosit în acest sezon de Metalul, după Zimmermann și Ciule.

Gruparea reșițeană este cea de-a șasea echipă ajunsă în această postură. Celelalte sunt Rapid București (I. Manea, Pulpo Romero și Drăghia), Rapid Suceava (C. Pascal, Hânțescu și Niga), FC Caransebeș (Ad. Pascal, Birăescu și Negrilă), Pojorâta (Turiță, Puianu și R. Pop) și Ceahlăul (Calancea, Al. Barna și T. Cîmpianu).

De notat că Metalul este a patra echipă care a folosit un portar străin în acest sezon după Rapid București (spaniolul Pulpo Romero), Ceahlăul (moldoveanul Calancea) și FC Bihor (ungaro-ucraineanul Nagy). Revenind la capitolul „stranieri”, Metalul i-a mai folosit până acum pe francezii Guehi și Maissiat, greco-germanul Skraparas, burkinabezul Nogo și germano-afghanul Jamali.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 26 Oct. 2015, 17:21 Seria 2
Pe aceeași temă