Prima „reușită” a lui Marțian: Falub și Constantin fac un pas înapoi

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 17:14 Seria 2
Prima „reușită

Principalul finanțator al „Bătrânei Doamne” a făcut eforturi mari să-i convingă pe suporterii nemulțumiți, chiar furioși, că are cele mai bune intenții în ceea ce privește echipa emblemă a orașului. Din păcate, în tonul ultimelor săptămâni, Adrian Marțian a venit doar cu promisiuni ce prind din ce în ce mai greu la fani, dar nu numai.

Nici oameni din interiorul clubului nu mai cred cu adevărat în așa-zisul proiect al omului de afaceri clujean, drept pentru care au făcut un pas înapoi. Antrenorul Adrian Falub și Gheorghe Constantin au părăsit marți Aradul, cu șanse mici de a reveni și a-și continua activitatea în Calea Aurel Vlaicu. „Nu văd de ce aș mai rămâne la Arad, deocamdată nu am pe cine să antrenez. Cu 6-7 jucători nu pot să-mi fac treaba și cred că niciun antrenor nu poate. Când îmi va fi pus la dispoziție un lot bun, ca să nu spun de promovare, așa cum susține că va face domnul Marțian, s-ar putea să mă întorc. Până atunci, simt că-mi pierd vremea la club”, a precizat tehnicianul care nici măcar nu are un contract valabil cu gruparea „textilistă”.

Dacă Falub va merge acasă la Cluj, Gheorghe Constantin va pleca la Râmnicu Vâlcea, iar apoi, cu treburi, la București. Directorul executiv al „alb-roșiilor” este membru în Comitetul Executiv al Federației, iar la UTA, în condițiile în care vistieria clubului e goală, chiar nu are ce face. „Acum două săptămâni, în acea conferință de presă, le atrăgeam atenția finanțatorilor că nu mai putem pierde vremea, că avem nevoie fapte concrete. Din câte văd, activitatea clubului nu se poate susține, așa că mă retrag deocamdată. Până la ora asta, nici 10% din ceea ce am propus la club s-a pus în aplicare, poate că e cazul să vină altcineva cu idei noi, diferite de ale mele”, a explicat și fostul șef al arbitrilor.

Nu de puține ori, la mitingul suporterilor, Marțian a susținut că i-a convins pe Falub și Constantin să revină la UTA, dar după numai o zi cei doi par să fii realizat că situația la club e neschimbată și va rămâne așa cel puțin în următoarele zile. Mai grav este că, din informațiile noastre, principalul finanțator nu a ascultat de cei doi „oficiali” în momentul în care a renunțat prea ușor la serviciile unor fotbaliști ca Amadio, Siminic sau Mărginean și i-a luat pe ex. bihorenii Pogacics, Zanardini și Selagea pe niște salarii mai mari.

În fine, nici Adrian Marțian nu se mai află în Arad de marți seara și, după cum spunea, nici nu va mai finanța clubul până ce nu va vedea rezultatele auditului comandat la UTA. În tot acest timp, Giovanni Catanzariti pregătește o variantă de rezervă în Italia, însă e greu de crezut că se va materializa mai repede de săptămâna viitoare. Prin urmare, vacanța fotbalistică s-ar putea prelungi în curtea Campioanei Provinciei, care încă odată pierde zile prețioase de antrenamente în favoarea altor divizionare secunde.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Jul. 2013, 17:14 Seria 2
Pe aceeași temă