Planul de ieșire din criză

05 Oct. 2011, 12:37 Seria 2
Planul de ieșire** din criză

Marian Iancu s-a răzgândit. Cel puțin pe moment. Ideea desființării echipei peste câteva săptămâni nu mai pare plauzibilă, întrucât Iancu ar avea mai mult de câștigat dacă ține clubul în viață până la următoarea perioadă de transferuri.

Marian Iancu vrea să mai rămână la Poli măcar până în iarnă, atunci când estimează că va obține cel puțin 1,2 milioane de euro din vânzarea câtorva jucători precum Goga, Sepsi, Curtean sau Axente. Problemele lui Poli nu dispar însă odată cu această decizie. Conform comunicatului dat ieri de Iancu, echipa are nevoie de două milioane de euro în următoarele cinci-șase luni pentru a supraviețui. Președintele lui Poli încearcă să îi convingă pe cei care conduc orașul și județul să semneze un nou contract. Numai că banii publici nu vin peste noapte, iar când vor veni, nu vor putea fi folosiți pentru a plăti salariile jucătorilor sau datoria pentru Brezinsky (300.000 de euro pe lună, până în ianuarie).

„Banatul trebuie să aleagă”

Totodată, Iancu așteaptă cât mai repede pe cineva care să îi ia locul la conducerea clubului. „Banatul trebuie să aleagă ce-și dorește în legătură cu fotbalul alb-violet. Orice soluție legală în interesul clubului, care să asigure continuitatea, va fi asumată de actualul acționariat. Vom fi modești și vom accepta orice propunere valabilă, chiar dacă aceasta atinge interesele celor care au investit până acum”, le-a transmis șeful lui Poli bănățenilor.

Lucrăm în baza unor documente aprobate de Consiliul Local. N-avem cum să scoatem peste noapte o sumă de bani
Adrian Orza, viceprimar Timișoara

DATORIILE TIMIȘOAREI (la 30 septembrie)

2 milioane euro către acționari (finanțare din partea BkP în lunile aprilie – august 2011 (funcție de hotărârea AGA, suma poate fi capitalizată);
1,2 milioane euro către Slovan pentru transferul lui Brezinsky
400.000 euro pentru contractele jucătorilor
400.000 euro la bugetul statului
500.000 euro datorii de funcționare
1,3 milioane euro pentru transferul lui Sepsi (litigiul se află pe rol la FIFA)
700.000 euro pentru transferul lui Magera (litigiul se află pe rol la TAS)

SUME ESTIMATE DE ÎNCASAT

Transfer Pantilimon – 2,3 milioane euro în ianuarie 2012 sau 3 milioane euro în iunie 2012 (funcție de opțiunea clubului Manchester City)
Transfer Nikolic – 800.000 de euro în iunie 2012 (funcție de opțiunea clubului Steaua)
Acțiune la TAS împotriva FRF cu privire la jucătorul Dare Vrsic – 3 milioane euro;
Transferuri posibile pentru ianuarie 2012, aproximativ 1,2 milioane euro

Articol scris de Radu FAUR

05 Oct. 2011, 12:37 Seria 2
Pe aceeași temă