Pînzaru: „Vreau să joc pentru România”

26 Jun. 2009, 13:38 Seria 2
Pînzaru:** „Vreau să joc pentru România

Portarul basarabean și-a depus actele necesare pentru a deveni cetățean român și negociază cu FC Drobeta prelungirea contractului. După ce a jucat pentru naționala de juniori a Republicii Moldova, Dan Pînzaru spune că n-ar refuza o eventuală ofertă din partea reprezentativei României.

 

„Vreau să devin cetățean român. Îmi place aici. Ca jucător, am venit în România în februarie 2008. Mai fusesem și înainte, dar în vizită, la fratele meu, care a făcut facultatea în Cluj. Dacă voi avea evoluții bune și mi s-ar propune să joc pentru naționala României, n-aș refuza. E mai bine să joci pentru România, o echipă de talie mondială”, a spus Pînzaru.

 

În vârstă de 19 ani, fostul portar de la Zimbru Chișinău a mai jucat pentru Arieșul Turda înainte de a ajunge în iarnă la FC Drobeta, pentru care a semnat pe șase luni.

 

„Contractul mi-a expirat, dar impresarul m-a anunțat că Drobeta ar vrea să-mi prelungească înțelegerea. Dacă va fi o ofertă bună, aș vrea să rămân la Severin. Dacă nu, îmi voi găsi o altă echipă din România. În campionatul moldovenesc nu mă mai întorc să joc”, a precizat portarul care a apărat în opt rânduri buturile reprezentativei de juniori a Republicii Moldova.

 

Pentru FC Drobeta, Pînzaru a apărat în primele trei etape din retur, după care i-a expirat viza de ședere în România și a fost nevoit să plece la Chișinău pentru cinci săptămâni. Revenit la malul Dunării, portarul de peste Prut n-a mai fost utilizat decât în meciul cu FC Târgoviște (4-2), după care a fost doar rezerva lui Alin Barbu.

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

26 Jun. 2009, 13:38 Seria 2
Pe aceeași temă