Pelici s-a apucat de treabă în Zăvoi: „Din fotbaliști buni trebuie să facem o echipă bună”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Nov. 2014, 20:11 Seria 2
Pelici s-a apucat de treabă în Zăvoi:**

Noul tehnician al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici, a condus, miercuri de dimineață, primul antrenament de la revenirea sa în Zăvoi, acolo unde a mai antrenat în urmă cu doi ani. Ședința de pregătire s-a desfășurat pe stadionul Oltchim, iar, la finalul ei, Pelici a vorbit despre planurile de viitor de la noua sa formației. Marți seară și azi, noul tehnician a avut discuții individuale cu toți jucătorii.

– Ce obiective sunt până în iarnă?
– Să încercăm să dăm maxim ce putem până la finalul acestui an, tur plus cinci etape, apoi vom vedea ce va fi de făcut după aceea. Contractul nu l-am semnat încă, dar nu asta este important, prioritar era să ne înțelegem din punct de vedere al acceptării reciproce, noi și jucătorii, apoi să punem la punct celelalte detalii. Voi colabora cu Nofitovici și Ciobanu, pe care i-am găsit aici, eu nu am dat nicăieri pe nimeni afară, în plus va mai veni Ivan, cu care am mai colaborat când am mai fost la Vâlcea și acum, recent, la Oradea.

– Cum au decurs discuțiile cu conducerea clubului?
– În primul rând, îi mulțumesc lui Erik Lincar pentru tot ce a făcut el pentru revenirea mea la Vâlcea. El este artizanul revenirii mele. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine, îi mulțumesc încă o dată lui Erik, este un om de caracter, suntem colegi și prieteni, sper ca odată și odată să ajungem să lucrăm împreună. Cred că am face treabă bună. În principiu, era o discuție în care să venim în doi, apoi el s-a răzgândit, așa că nu ne rămâne decât să ducem mai departe munca lui și să sperăm că vom avea rezultatele mult așteptate, sau să salvăm ce mai putem din punctele rămase până la vacanța de iarnă.

„Sper că mă fac înțeles cât mai repede”

– Sunteți mulțumit de lot?
– Din punctul meu de vedere este un lot bun pentru ceea ce își dorește aici lumea, o clasare cât mai onorabilă. Din păcate, punctele acumulate nu sunt pe măsura așteptărilor, dar, cred că, în multe momente, echipa merita mai mult în multe jocuri. Am mai lucrat în trecut cu Chris, Coman, Dumitrașcu, dar fotbalul are o singură limbă. Sper că mă fac înțeles cât mai repede, să ne acceptăm reciproc și împreună să putem face treabă. E un grup bun, ca și caracter, din informațiile mele, nu rămâne decât ca din fotbaliști buni să facem o echipă bună.

– Ați jucat la Pâncota cu Bihorul, știți echipa arădeană, împotriva căreia veți redebuta sâmbătă…
– Am făcut egal cu Bihorul la Pâncota, este o echipă care poate genera suprize, are o echipă de luptă, care pune mult preț pe momentele fixe, are atacanți de talie. Știm multe lucruri despre ei, au condus etapa trecută și prima repriză la Mioveni, nu ne așteaptă un meci ușor. Apoi, urmează un program foarte greu, contra echipelor din fruntea clasamentului, dar vom da tot ce putem.

„Fac un apel la iubitorii de fotbal să vină să ne încurajeze”

– Suporterii au părăsit Zăvoiul…
– Îmi doresc din tot sufletul și fac un apel la iubitorii de fotbal să vină să ne încurajeze, să fie conștienți că vom da tot ce putem. Sunt clișee, dar asta e ce pot spune acum, nu sunt genul de om să fac promisiuni și să arunc vorbe mari. Suporterii să fie convinși că eu și cu cei care au rămas aici vom da totul să ridicăm echipa și să acumulăm puncte.

– Vă așteptați în urmă cu doi ani, după ce ați stopat Damila în lupta pentru promovare, să ajungeți să antrenați această echipă?
– Fotbalul îți oferă surprize, atunci poate eram inamicul public numărul unu după acel meci, dar nu mi-am făcut decât datoria. Sper ca același lucru să îl fac acum și să acumulăm puncte pentru actualul CSM. Peste câteva etape, vom întâlni echipa la care eram în urmă cu doi ani și e clar că vom încerca să să câștigăm, să se întoarcă roata.

Alexandru Pelici preia echipa CSM Râmnicu Vâlcea de pe locul 6 al Seriei a II-a și cu o zestre de 12 puncte, tot atâtea având și în spatele liderului ACS Poli Timișoara.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Nov. 2014, 20:11 Seria 2
Pe aceeași temă