Pelici prefațează derby-ul cu UTA: „Se întâlnesc cele mai constante echipe. Nu există favorită, șansele de victorie sunt egale”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 18:36 Seria 2
Pelici prefațează derby-ul cu UTA:**

Formațiile ce conduc în clasamentul seriei de Vest a ligii secunde, CSM Râmnicu Vâlcea și UTA Bătrâna Doamnă, închid anul în eșalonul secund al fotbalului românesc chiar de Sfântul Nicolae.

„În primul rând, îmi doresc să fie o sărbătoare a fotbalului în zi de mare sărbătoare religioasă. Ne-am dori să facem un joc plăcut ochiului spectatorilor, dar și telespectatorilor, să facem o propaganda fotbalului din Liga 2-a înainte de o lungă vacanță. Și noi, dar și UTA, am demonstrat că avem mijloacele necesare să facem meciuri bune, sperăm să ne ajute și vremea și starea terenului”, a spus din capul locului Alexandru Pelici, antrenorul vâlcenilor.

Fiind vorba despre echipele cel mai bine clasate, cine câștigă va ierna în fotoliul de lider, cu mențiunea că oltenii ar avea și varianta egalului, condiții în care – însă – ar împărți primul loc cu FCM Baia Mare. „Aș fi ipocrit să spun că o vedeam pe Vâlcea pe primul loc înaintea de ultima partidă a anului și cred că nici cei de la UTA nu se gândeau că o să ajungă atât de sus. Acum, însă, este clar că atât noi, cât și ei, am dori să terminăm în frunte anul. Prin urmare, miza poziției de lider până la primăvară există. Se întâlnesc, cred, cele mai constante echipe ale campionatului, pentru care ultima impresie contează. Din punctul meu de vedere, nu există favorită, șansele de victorie sunt egale”, mai crede Pelici.

Reamintindu-și că după remiza (1-1) din tur spunea că-și dorește ca Vâlcea și UTA să se reîntâlnească în play-off, „principalul” formației din Zăvoi a adăugat: „Chiar vreau să-l felicit pe Roli (n.a. Nagy), pe jucători și pe cei din jurul echipei pentru parcurs. Deși are tradiție și reprezintă un oraș cunoscător al fenomenului, nu e simplu ca formație nou-promovată să ajungi atât de sus încă din primul an de Liga a 2-a”.

Oltenii au o singură indisponibilitate pentru confuntarea cu UTA, programată duminică dimineața, la ora 11. Eliminat la Târgoviște, fundașul dreapta Samson este suspendat.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 18:36 Seria 2
Pe aceeași temă