Pedeapsă dură pentru Dan Alexa. Antrenorul stă în tribună la meciurile cu cele mai bine clasate echipe din Seria 2

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 17:06 Seria 2
Pedeapsă dură pentru Dan Alexa.** Antrenorul stă în tribună la meciurile cu cele mai bine clasate echipe din Seria 2

Tehnicianul lui ACS Poli a fost pedepsit drastic de Comisia de Disciplină a FRF. Dan Alexa a fost eliminat de pe banca timișorenilor în jocul de la CS Mioveni și a făcut de asemenea câteva declarații dure la adresa arbitrajului lui Adrian Illyeș. Bănățenii au primit azi vestea că vor fi lipsiți de aportul „principalului” în următoarele trei partide din play-off-ul Ligii 2.

Dan Alexa a avut o ieșire nervoasă în ultima etapă, de la Mioveni (scor 1-1). El a fost eliminat de arbitrul Illyeș. Pentru acest fapt „Chirurgul” a fost pasibil conform art. 53/2 din Regulamentul Disciplinar de o suspendare de două jocuri și 300 lei amendă pentru că a părăsit spațiul tehnic al băncii de rezervă. Mai mult însă, tehnicianul timișorean a fost judecat și pe baza art. 52/1/a din RD, conform căruia: „Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputației, demnității sau imaginii publice a unei persoane, se sancționează astfel: a) dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri; …”.

Astfel, în baza unui alt articol, care prevede aplicarea sancțiunii mai dure, Alexa și-a primit pedeapsa finală sub forma a trei jocuri pe „bară” la care se adaugă o amendă de 4.500 lei.

ACS Poli, lider în play-off-ul Seriei a II-a cu 46 de puncte, va fi astfel lipsită de aportul antrenorului ei la partidele de acasă cu Unirea Tărlungeni, Metalul Reșița, respectiv la jocul din deplasare cu FC Olt Slatina, aflat între cele două întâlniri.

Dan Alexa nu e nici la prima sancțiune de acest gen, după ce a fost eliminat și în sezonul regulat la partida retur jucată tot împotriva Mioveniului. Alb-negrii vor întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe „Dan Păltinișanu”, Tărlungeniul.

„Orice să săritură la cap, contact, dădea faulturi. Ei (n.r. Adrian Illyeș) i-a împins practic înspre careul nostru pe final. Și atunci orice se poate întâmpla. Plus, cele șapte minute de prelungiri indicate, șapte?! N-a intrat ambulanța, nimic”, a spus Dan Alexa după jocul de la Mioveni.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 17:06 Seria 2
Pe aceeași temă