Pe urmele lui Bourceanu și Alexa

18 Dec. 2011, 11:57 Seria 2
Pe urmele lui** Bourceanu și Alexa

Forțată de retrogradarea din vară, Poli a început schimbul de generații. În prima echipă și-au făcut loc tineri de mare perspectivă, din pepiniera proprie a clubului, o parte dintre ei câștigători ai titlului național la juniori A în vară. E și cazul lui Marian Fuchs, jucător ce în turul acestei ediții de campionat a revenit, după un an și jumătate, în prima garnitură.

Marian Fuchs a debutat la Poli în aprilie 2010, la doar o lună după ce își serbase majoratul. Meciul câștigat atunci de alb-violeți cu Unirea Alba Iulia, la scor de tenis, a rămas însă singurul din Liga I pentru tânărul mijlocaș. Forțat să stea pe tușă din cauza unei accidentări, a pierdut contactul cu prima echipă, însă a reușit să pună umărul la titlul național câștigat de juniorii A ai Politehnicii în vară. În acest tur de campionat, Fuchs a fost repromovat de Velcea la echipa mare, iar fotbalistul în vârstă de 19 ani i-a răsplătit antrenorului încrederea acordată printr-un gol cu Arieșul Turda.

„A fost un sezon de toamnă nu tocmai plăcut, deoarece nu am jucat prea mult din cauza unei accidentări. Am fost operat după o întindere suferită la ligamente și am avut probleme la menisc. M-a afectat foarte mult atunci această accidentare, deoarece vroiam să joc și eu anul trecut în cupele europene cu echipa mare. Sunt însă bine acum din punct de vedere fizic”, a mărturisit mijlocașul, într-un interviu pentru site-ul oficial al Politehnicii.

Îi admiră pe Alexa și Bourceanu

Deși concurența pe postul de mijlocaș central e destul de acerbă, Fuchs nu dezarmează și spune că va munci și mai mult pentru a-și asigura un loc în echipă. „În linia mediană sunt jucători foarte valoroși. Gorobsov și Poparadu sunt jucători excelenți, e o provocare să fiu cu ei pe același post. Am avut parte de mulți coechipieri valoroși în ultimul an. Alexa și Bourceanu mă ajutau foarte mult, îi respect și admir ca oameni și ca fotbaliști. În actuala echipă, cel mai bine mă înteleg cu colegul meu Dobricean, însa simt mult și sprijinul jucătorilor experimentați, precum Goga, Scutaru, Sepsi sau Tameș”, a mai spus Fuchs.

„Avem un public fantastic”

Marian Fuchs mărturisește că atmosfera de pe „Dan Păltinișanu” e o motivație în plus pentru el. Mijlocașul le mulțumește fanilor că au rămas alături de echipă și în liga secundă. „Chiar dacă jucăm în Liga a doua, au venit destui suporteri să ne susțină. Pur și simplu, nu am cuvinte: este un public fantastic! La fiecare meci vin fanii alături de noi și ne susțin, la bine și la greu. Ca jucător tânăr, asta înseamnă enorm pentru moral. Fanii fac orice ca echipă să câștige, asta simt eu din teren”, a conchis Fuchs.

207 minute a bifat Marian Fuchs în turul campionatului

1 gol a marcat pentru Poli în această toamnă, în victoria cu 3-0 în fața Arieșului.

sursa: Banat Sport

18 Dec. 2011, 11:57 Seria 2
Pe aceeași temă