„Orice sacrificiu pentru club!” Primul obiectiv al lui Condescu: merge la negocieri pe Olguța

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 22:33 Seria 2

→ Speranța revirimentului Universității se leagă în bună măsură de aducerea lui Marin Condescu, e convins Mititelu, care a reușit să îl determine pe cel care a păstorit Pandurii din 2003 până în prezent să i se alăture în proiect.

Marin Condescu, fost președinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii Târgu Jiu, s-a despărțit de clubul pe care l-a reprezentat timp de 10 ani și va merge la FC Universitatea Craiova. Din funcția de manager general al echipei lui Adrian Mititelu, fostul oficial al trupei lui Pustai are planuri mari pentru clubul fanion al Olteniei.

Un prim demers al acestuia are în vedere găsirea unei căi de a comunica cu primarul Olguța Vasilescu, astfel încât formația să aibă din nou dreptul de a folosi baza și stadionul „Ion Oblemenco”. În urmă cu aproape două săptămâni, un executor judecătoresc s-a prezentat la arena din Bănie și l-a informat pe Mititelu despre intedicția îndreptată spre formația sa, iar acesta a încercat ulterior să ajungă la un numitor comun cu oficialitățile din Bănie.

În acest sens, mai mulți reprezentanți ai lui „U” au discutat cu Olguța Vasilescu despre posibilitatea ca echipa să se întoarcă pe arenă pentru a se pregăti, însă întâlnirea a fost un fiasco. Acum, lucrurile par a sta diferit, cel care va intermedia ședința fiind Condescu, un om care are datele și background-ul necesar să ajungă la un consens cu oficialitățile din Craiova.

„E adevărat, este o inițiativă, dar nu am concretizat nimic, să vedem în zilele următoare, din partea noastră este toată disponibilitatea, depinde dânsa ce va hotărî, din partea noastră nu sunt probleme. Este un proiect care este început, noi sperăm să reușească, cel mai important lucru în perioada următoare este să adunăm echipa să facem un cantonament, vom funcționa într-o structura care este independentă de FC Universitatea Craiova. Orice sacrificiu și orice negociere pentru club! Dacă rămâne la Craiova echipa este foarte bine și eu sper la acest lucru pe calea negocierilor și mai puțin pe calea justiției, că acolo lucrurile sunt mult mai greu de forțat ca să fie în timp util.”, a spus Condescu, într-un interviu acordat DigiSport.

Are și planul „B”

Chiar dacă se declară extrem de optimist în ceea ce privește șansele de a ajunge la un numitor comun cu Olguța Vasilescu, Condescu are și un plan de rezervă. În acest moment există mai multe variante pentru o eventuală nouă „casă” a Universității, cum există și posibilitatea ca mai mulți investitori potenți din punct de vedere financiar să se alăture proiectului.

„Așa este, am pornit de când am fost mandatat, pentru că cel mai bun cuvânt acesta este, mandatat; am găsit inclusiv 3-4 locații pe care le voi vizita, unde să ne antrenăm și să jucăm dacă nu vom fi lăsați la Craiova. Am găsit și loc de cantonament, am discutat cu finanțatorii care vor să vină în acest proiect, acest proiect va fi finanțat din conturi care nu au nimic de-a face cu ce are în momentul actual FC Universitatea Craiova. E un lucru foarte important și ce se va întâmpla cu judecarea intrării în insolvență sau dacă se va aproba programul de restructurare. Vom lua legătura și cu FRF.”, a mai spus fostul oficial al Pandurilor.

38 de milioane de euro a fost bugetul de care Pandurii a beneficiat atâta timp cât Condescu s-a aflat în fruntea clubului, după cum singur a mărturisit de curând. Numai în ultimul an, gruparea din Târgu Jiu a obținut din vânzarea de jucători 3 milioane de euro

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 22:33 Seria 2
Pe aceeași temă