Oprița vrea să fie arbitrat corect: „Lasă că ăia de la Reșița sunt mai proști, nu zic nimic”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 16:45 Seria 2

Etapa a 16-a din Liga a II-a, Seria a II-a, ne propune derby-ul vestului, între ACS Poli Timișoara și Metalul Reșița. Despărțite de patru puncte în clasament, ambele echipe țintesc victoria în meciul de sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 11, de pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. Declarațiile din ambele tabere sunt pe această direcție, a obținerii celor trei puncte, Poli dorind să se distanțeze de Metalul, în schimb rosso-nerii dorind să se apropie la un punct de lider.

Antrenorul echipei reșițene, Daniel Oprița nu concepe altceva decât victoria contra Timișoarei. Principalul reșițenilor și-a declarat și nemulțumirea față de arbitrajele de care a avut parte echipa sa în ultimele două meciuri, făcând referire la unele decizii care, în opinia sa, puteau schimba rezultatele meciurilor cu CS Mioveni și CSM Râmnicu Vâlcea. Daniel Oprița solicită arbitraje corecte.

„În partidele anterioare am avut și ghinioane, dar am fost și dezavantajați de arbitri. Cu Mioveni am avut penalty pe final, la 1-1, nu l-am primit, la Vâlcea gazdele au deschis scorul dintr-un penalty ușor acordat, după părerea mea n-a fost nimic, chiar și domnii de la TVR 3 (la emisiunea sportivă În prelungiri – n.r.) au spus că n-a fost penalty. Dar noi o lăsăm așa, nu zice nimeni nimic, «lasă că ăia de la Reșița sunt mai proști, nu zic nimic». Dar nu-i așa. Sunt deja patru puncte care acum ne-ar fi adus la egalitate cu Poli. Nu mai vorbesc de ghinioanele pe care le-am avut. Dar sunt niște lucruri care trebuie spuse. Nu putem sta așa, fără să luăm atitudine. Ce se va zice acum? «Lasă că proștii de la Reșița nu zic nimic. Îi mai furăm o dată, de două ori, de trei ori.» Și nu știu de unde vin lucrurile astea. Nu e normal. Noi muncim, arbitri trec peste lucrurile astea, ei se duc acasă, iar noi rămânem fără puncte. Vreau să fim arbitrați corect și să ni se dea ce-i al nostru, nu am cerut nimic în plus. Nu m-am luat de arbitri, dar e al doilea meci în care suntem dezavantajați clar. Acum n-avem de ales decât să mergem la Timișoara și să câștigăm. Numai la asta mă gândesc. Am încredere în băieți că putem câștiga acest meci. Moralul este bun, chiar dacă nu este ușor să treci peste un moment ca acela de la Vâlcea, când am întors rezultatul după penalty-ul care s-a dat împotriva noastră, dar am luat gol în minutul 93 și s-a încheiat egal. În privința lotului, în afara lui Sorin Ciobanu, toți jucătorii sunt apți”  a spus Daniel Oprița.

Metalul Reșița se deplasează la rivala din Banat cu amintirea acelui 2-0 administrat în tur, pe 27 septembrie, în meciul ce încă deține recordul de spectatori al acestui sezon al ligii secunde. Au marcat atunci în victoria ce le-a conferit rosso-nerilor statutul de lideri, Mădălin Ciucă (min. 26) și Vasile Buhăescu (min. 65). Golul experimentatului Mădălin Ciucă ne-a permis realizarea unui instantaneu al bucuriei exprimate sugestiv de poate cel mai pătimaș fotbalist al Metalului, gladiatorul Sorin Ciobanu. Un om care deși nu este de loc din Banat, a intrat rapid în inimile fanilor roș-negri și se simte acum bănățean în toată regula.

200 de reșițeni își vor încuraja echipa la Timișoara

Guardia Rosso-Nera, galeria Metalului, nu rămâne impasibilă și nu poate sta deoparte la final de săptămână. Liderul Marcel Gușcă anunță o galerie formată din aproximativ 200 de suporteri. Mobilizarea s-a făcut încă de acum câteva zile, chiar la Timișoara, printre studenții reșițeni care învață în municipiul de pe Bega. „Am avut oameni care au lipit afișe în Complexul Studențesc. Vom fi vreo 200 la Timișoara, cei din galeria propriu-zisă, plus persoane care mă cunosc, studenți pe care-i cunosc, fani din Oravița, Oțelu Roșu și Bocșa”, spune Marcel Gușcă. „De Moș Nicolae, mergem să le dăm bătaie!”, este sloganul fanilor reșițeni.

Sursa: Arena bănățeană

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 16:45 Seria 2
Pe aceeași temă